torsdag 3 december 2015

Julen tar fart



Jag, galningen på översta bilden och minstlillan åkte i tisdags och lyssnade på min lilla pepparkaka och hans sexårsklass som lussade i Tingshuset här i byn. Min goding tog i från tårna och sjöng för allt vad han var värld. Älskar, som alla andra år, att få se dessa små luciatåg med tre, fyra, sex fina små lucior och inlevelse i sin sång. Eller den där purkna lilla tomten som står helt tyst utan att göra ett litet försök till att sjunga med.





Inne börjar julen ta fart. Känner att jag ligger lite efter min egna plan, men det ger ju inget att stressa upp sig över det. Det som hinns, hinns helt enkelt. Är ju i och för sig väldigt lätt att säga..
Var igår på denna juls första julbord med mina jobbkollegor. Mums så gott allting var och trevligt förstås. Träffar dem ju inte så ofta nu mer då jag är mammaledig.



Ute lyser solen och det är någon grad kallt. (Hoppas att graderna får fortsätta att hålla sig på minus.) Vårt hus är omringat av skog och solen har lite svårt att nå fram med sina strålar till oss.


En och annan verkar frysa lite mer än andra ;-P.

OCH ikväll börjar "Jul med Ernst" :-D Nu finns det en som är lycklig här i Skogshägna, en annan som får sitta och hålla för öronen och "oja sig" i köket i ett försök att komma undan Ernst mysighet. Jag är den som kommer att sitta i vardagsrumssoffan framför tv;n, en filt kring kroppen, en tekopp i näven och med ett brett leende över hela ansiktet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar