tisdag 29 december 2015

Julens göromål


På julafton lämnade vi ett isigt och regnigt Skogshägna och åkte några mil norrut till Robins bröder där det i alla fall fanns lite vit snö över landskapet. På väg från kyrkan stannade jag till och tog några snabba bilder för det var så otroligt vackert ute.


Det blev en riktigt skönt jul, ovanlig och lite annorlunda än vad jag är van vid, men inte alls dålig på något vis. Barnen lekte utan att bråka något nämnvärt, julklappshögen var lagom stor, vi skippade det sedvanliga julbordet och gjorde istället så att varje familj fick stå för en lunch eller middag.  


På juldagen tog barnens farmor och farfar "storbarnen" på bio och vi stannade hemma med tre småttingar. Kändes väldigt konstigt att "bara" ha en unge var att ha hand om, men också underbart skönt. Ännu konstigare skulle det bli då vi på annandagen fick åka utan alla ungarna (som fick leka på Leos en hel dag) för att få vår julklapp, vilket var att spela curling. Så kul! Jag liknade mest Bambi på hal is, men hade ändå ruggit kul. (Fick dock enorm träningsvärk efteråt och har med nöd och näppe tagit mig upp och ner för trappen).

Hoppas ni har haft en härlig jul allihopa! Fick träffa många av er som läser in blogg på annandagens em och kväll. Vilket var så kul!
I min tonårstid sjöng jag med i en ungdomskör som hette Kefas. Numera är de som var med i den kören utspridda över svearikes avlånga land och en och annan är också utflyttad till utlandet. Många återvänder till dessa hemtrakter nu kring jul och några snillerika personer som ingick i denna fantastiska kör fick för sig att dra ihop alla som kunde för att öva och umgås en hel eftermiddag och att sedan sjunga på kvällsmötet.
Jag kan inte förklara hur fantastiskt roligt det var! Kommer att leva på detta väldigt länge. Kefas var för mig ett ljus i en annars mörk tonårstid. Jag trivdes aldrig i skolans värld, men i kyrkan där kunde jag vara mig själv och kände mig älskad för den jag var. Jag vet inte vad jag skulle ha varit nu om jag inte hade haft Sofia, Elina, Lorenz, Patrik, Hanna, Mona, Catrin, Johan, Jakob, Daniel och alla andra. Jag vet knappt om ni kan förstå hur mycket ni betydde/betyder för mig.

Vilken jul! Mycket att smälta och känner mig väldigt trött och mör. En förkylning ligger också och gnager i hälarna. Här hemma kommer julen att vara kvar länge till och jag hoppas på lugna dagar utan allt för mycket gnäll och gråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar