måndag 7 december 2015

Lillan har tråkigt


Då storebror är på skolan tycker lillan att det är så tråkigt hemma. Extra tråkigt är det då pappan har jobbat hela helgen och är trött som stryk och mamman, som ammat sjuttioartion gånger under natten råkat somna med både katt och bebis i ett av hörnen i soffan. Då kan man ju förstå att det blir lite tråkigt för den lilla fyraåringen som vill hitta på något.
Till slut fick hon i alla fall upp mamman ur soffan och vi gav oss ut en stund en stund.


Efter att ha plockat lite lingonris i skogen vandrade vi ut en sväng till solen på åkern. Jag fick lite vårkänlor i kroppen då solen strålar nådde mitt ansikte. Det var någon plusgrad ute, så de kändes nästan som en vårdag.






Efter att vi lekt "följa John" en stund gick vi tillbaka till gården, spikade upp en spik på lekstugedörren så att den lilla kransen gick att hänga upp på den. Lillan bjöd på en smakrik lunch med tomtegröt till efterrätt i lekstugan. Sedan kom storebror hem och vi gick in igen.
Efter cirka fem minuter var de i gång igen lillan och storebror med det vanliga. Att leka bra i fem minuter, gråta och bråka i någon minut, leka bra, bråka och gråta osv..



Försökte mig på att göra två lingonkransar till vitrinskåpet. De blev lite olika tjocka, men äsch det gör inte så mycket tycker jag. Pyssel från naturen är bland det bästa tycker jag.


2 kommentarer:

  1. Va fint me lingonkransar och underbara bilder på lillan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Helena! Saknar dina kommentarer, men framför allt att få träffa dig i "verkliga" livet :-D

      Radera