torsdag 5 januari 2017

Dagarna hos oss

 Dagarna ömsom springer ömsom hasar sig fram. Det är klurigt det där med tid, hur samma tid kan uppfattas på olika. Här kommer en liten snabbresumé i bilder på våra dagar. 


 Dagarna innan nyåret blev mannen i huset 35 bast. Han firades med fika på säng (ja det lilla han fick behålla efter att barnen typ snott alltsammans) och en paket med en tröja som jag och storasyster valt ut dagen då vi var på stan. Barnen hade gjort eget brickpynt kvällen innan.


 Sedan blev det nyår. I år blev det bara vår lilla familj här hemma. Rätt mysigt det med.



Nyårsmiddagen bestod av "välsignad kyckling", rotsaker i ugn, Robins specialsås och fetaostsallad. De två äldsta barnen var väl inte stormförtjusta, men vi övriga mumsade av hjärtans fröjd. 





Till efterrätt åt vi aftereight päron. Mums!


Efter att minstlillan somnat spelade vi spel, såg på film och åt en massa snask. Vi hade lovat storbarnen att de skulle få vara vakna till midnatt och rackarns ungar var så pigga att de knappt ens kunde somna där vid halv ett då hela familjen kröp i säng.



Efter nyår började snön vräka ner. Det blir så vackert ute då träden blir alldeles vita.


Minstlillan är den enda av våra ungar som fått sova ute under tak om vintrarna. De andra två har vi lixom fått skotta fram under snötäcket som lagt sig på vagnen. Och på tal om att sova ute i kylig luft, det finns nog inget bättre. Våra barn har sovit som klubbade. 




Denna dag har graderna legat nere på minus trettio hela dagen. Inne var det hela femton plusgrader i köket till frukost. Burr! Jag är väldigt glad över att vi han få pannan lagad (den gick sönder där strax innan jul), vill inte ens tänka tanken på så hiskeligt det hade varit annars.. 



Det blir oerhört vackert ute när det är så kallt. Men inte vill man stanna ute långa minuter inte. Knäppte några bilder då jag gick ut för att hämta pellets, men skyndade mig snabbt in igen efter det.


Det blev något fel på mig i år. Vet inte riktigt vad det beror på, men detta är för mig denna julens sista julbild. Jag som brukar vilja bita mig fast i det allra längsta i julemyset fick i dagen en knäpp och packade i hop hela balunsen. Granen slängdes ut och det som finns kvar nu är adventsljusstakarna och julgardinerna. Hur länge nu de får finnas kvar får tiden utvisa.



Efter julen är bortstoppad blir jag alltid smått less på rött. Röd är egentligen en av mina favoritfärger, så den brukar sakta men säkert krypa in i inredningen på ett tag eller så. Men just efter jul vill jag knappt se färgen alls.

Jag brukar låta varje årstid ha sin egna färger. Om vårvintern går inredningen i knalliga färger som gul, orange, turkos och grön och ju mer vår det blir ju mer ljusnar färgerna. Sommaren är ljusgrön, himmelsblå och röda prickiga gardiner. Hösten djupa murriga färger och röda detaljer kryper in och tar sakta över till att till slut slukar allt.
Men tiden just nu har jag lite svårt med. Har du några tips på vilka färger som passar?


2 kommentarer:

  1. På textilier, faktiskt vintervitt om det är lite tyngd och tjocklek på ex gardinerna! Brun/beige är också fint enligt min smak.
    Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tips! Jag kanske skulle ta tag i saken och sy klart mina gamla lakarn och sätta upp i vardagsrummet :-)

      Radera