fredag 13 januari 2017

Vinterfint



Veckan går mot helg. Jag har dessa vardagar varit med minstlillan på förskolan på inskolning. Det har gått jätte bra, mest har det väl varit jobbigt för mamman. Det känts som ett sådant stort kliv för mig att lämna bort mina småttingar, det lixom sliter i den själsliga navelsträngen. Idag fick jag vara med bara en kort liten stund, sedan fick jag åka hem och spenderade min dag hemmavid ensam för första gången på väldigt länge. Måste erkänna att jag njöt.


Passade på att stryka och sätta upp gardiner i vardagsrummet och städa. Jag tycker att de gröna gardinerna i detta fönster är helt underbara! Min svägerska hade dessa hemma, men inget fönster att sätta dem i så jag fick låna dem.


Mina fina amaryllisar fick klippas av och istället hamna i vas. En vacker röd klick i allt det gröna. 


En lite närmare titt på de fina gardinerna.


Tulpanmissbruk, ja jag kan inte annat än erkänna. Denna tid om året går det inte annat än att varje vecka inhandla sig en ny liten tulpanbukett.


Nyårs/Robinfyller35års buketten vi fick av grannarna har jag inte kunnat slänga än. Tulpaner är ju fantastiska på det sättet att de fortfarande är vackra även då de är döende.


Rosa blommor är jag hemskt svag för. Det är så fint att få in lite färgklickar här och var.


Fick så fina råd på instagram om färgval nu i dessa tider (tack även till dig Ewa som alltid skriver så fina kommentarer här på bloggen). Jag satsar nu på bruna, beigea toner och rosa och lila färgklickar. Det där att bli spyless på rött, höll inte i sig länge alls, tycker för mycket om rött för att inte vilja ha lite rött här och där.




Vet inte vad jag ska hänga där den där röda bonaden nu hänger. Det är en adventsbonad och jag tycker att den passar så oerhört bra just där. Låter den hänga tills jag hittar något att byta ut den med.


Ute är det så vackert. Det är häftigt vad tankens kraft kan göra med en. Jag har väl aldrig riktigt varit en fulländad vinterhatare, men jag har alltid tyckt att vintern varit för lång och opraktisk. Det är först om våren jag varit riktigt lycklig och känt den där sprudlande glädjen i kroppen. Men jag har bestämt mig för att börja älska vintern och vårvintern. För varje år som går kommer jag på mig själv med att faktiskt njuta mer och mer av vintern.


Så i går då jag var ute för fjärde gången och skottade snö och blåsten ven och snön lixom snurrade runt mig i en virvel kände jag en riktigt lyckorus. Så härligt det är med vinter.


Hoppas att dessa lyckokänslor finns kvar vintern ut. Ljuset längtar jag dock väldigt mycket efter, det är ljust så korta stunder om dagen. Men det har ju vänt nu och det blir bara ljusare och ljusare för var dag som går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar