måndag 23 januari 2017

Lyckopiller att ta till


Januari och februari måste ju vara det mest tröttaste månaderna på heela året. Alla är ju så trötta. Jag är också så vansinnigt trött. Människan kan ju inte vara skapt för att leva i ett sådant mörker som vi har det denna tid om året. Vi borde endast vara aktiva där mellan nio till femton varje dygn och helt enkelt sova mer eller mindre all övrig tid.

Men nu har jag skrivit nog om trötthet för detta inlägg. Tänkte att jag istället skulle pigga upp tillvaron istället med lite som jag tycker mycket om. Det kanske smittar av sig lite på dig tänkte jag istället för allt gnäll om vädret och längtan efter våren och sånt, bjuder istället på finheter som finns här och nu.


Blommor det unnar jag mig i överflöd i dessa tider. De sätter sån vacker färg på tillvaron och istället för att titta på allt stök runtomkring kan man fokusera blicken på dem istället.


Jag är väldigt sugen på att köpa några ranunklar, men jag blev lite snål och köpte några "gårdagens tulpaner" istället. 


Nej, nej!! Titta inte på stöket där i bakgrunden, njut av blommorna istället. Tycker du att det blir för dyrt att köpa snittblommor stup i ett, köp en krukväxt, det står ju sig vanligen längre. (Tulpaner kan förvisso stå sig rätt länge de med om man kommer i håg att snitta om dem och byta vatten. En annan mycket bra sak är att ställa de svalt över natten, då håller de mycket längre.)
Primula tycker jag mycket om, de finns ju i många fina skira färger. Pärlhyacinter längtar jag så vansinnigt mycket efter, men det är väl lite tidigt för dem ännu. 
Jag brukar också gå ut och ta av det som finns ute på gården, till exempel blåbärsris, en gren från vinbärsbusken eller en björkkvist och ta in och sätta i vas. Fint blir det och kostar inte ett smack.


Solen alltså, OJ vad dess stålar kan göra en lycklig. Tänk nu börjar de äntligen leta sig in i hemmet. Ännu bara korta stunder, men det är i alla fall något. Att det också gör att man ser hur skitiga fönsterna blivit behöver man ju inte lägga så stor vikt vid.


Då jag var sjuk förra veckan kom min käre man hem med semlor till mig. Det är ju något som piggar upp så här års, semlor och annat mums man kan unna sig. Jag har länge varit väldigt viktig på att inte äta någon semla före fettisdagen, men då han kom hem med en så rart då kan jag ju inte säga nej, det vore ju rent taskigt.


Jag kan låta glädja dig, om du råkar vara lagd åt det "glädjasåtattandrahardetstökigt" hållet, att vi har det så stökigt i var och varannan vrå. Även om det inte riktigt syns på mina "vanliga" bilder.


Har du sett så ljuvligt!?! Jag fick denna U N D E R B A R A gardin av min svägerska och jag blir helt matt, SÅ fin. Tänk bara om man ändå hade en klänning i detta tyg. Och de små vita bollarna sen, så söta! Färglagda gardiner, det piggar upp minsann. 


På tal om klänningar. Jag är dålig på att använda mina färgglada klänningar under vintern, de hänger mest och ser vackra ut på sin klädställning. På min vita garderob brukar jag låta en klänning hänga på garderobsdörren så den syns lite extra och sedan byta ut efter humör.


 Måste nog ta och börja använda dem mer nu även på vintern. Färgglatt funkar ju året runt.


Lite systerkärlek gör en lite gladare. Månen och hjärtat har jag fått av min syster och grodan av min brors fästmö.


Just idag låg det faktiskt lite vårvinter i luften. Jag vet inte hur du funkar, men jag kan bara inte låta mig börja längta efter vår ännu, då blir februari känslomässigt alldeles för tung månad att bestiga. För här i norra Sverige är det ännu vinter. Bättre att längta efter vintriga göromål. Skidor, sparkturer, skridskor, vandra på skare, åka skoter och annat sånt.


Jag och barnen gjorde smoothie idag till mellis, en riktig vitaminkick. Vitaminer behövs verkligen för att skapa pigghet i kroppen, men förutom det, det är ju ruggigt gott.

Avlutar detta inlägg med en bild på minstlillan då hon idag hjälpte mig att vispa pannkakssmeten.  


Om det är en hjälpt eller stjälp att ha med sig sina barn i köket när det vankas mat är ju frågan, men jag tror att det betyder mycket för barnen att få vara med.

Hoppas jag fått ge dig några små lyckopiller att ta till nu i denna mörka tid. Man behöver ju inte gå runt och vara lycklig jämt och ständigt, det kan jag ju inte påstå att jag är, även om det så kan se så ut. Men för mig hjälper det faktiskt med bara väldigt små, små detaljer för att jag ska hitta tillbaka till glädjen igen, hoppas att du kan hitta dina!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar