söndag 15 januari 2017

Det knyter sig i magen


Lördagar, jag älskar lördagar. Får nästan lite ont i magen då jag tänker på lördagar för de är ju så få och så snabbt är de förbi. Nu kommer jag dessutom att arbeta var tredje lördag, så då försvinner ju en hel drös. Vi är en riktigt morgontrött familj och kan ligga länge och slöa i våra sängar. När vi till slut tar oss upp får barnen sätta sig och se på barnprogram på tv med den frukost de vill ha och jag och Robin och minstlillan sitter i köket och löser melodikrysset bäst vi kan. Jag fullkomligt älskar dagar då jag får vara med mannen jag älskar över allt, jag vill ha fler dagar med honom.


Vi är ingen perfekt familj, men vi är en familj som gör så gott vi kan. En familj som älskar varandra och vill varandra väl, även om det i bland kan bli fel. Jag får ont i magen då jag tänker på hur många familjer som inte har en trygg bas att vila på. Hem där det finns våld, övergrepp och eller psykisk misshandel. Familjer som lever i krig och eller fattigdom.



Jag blev så fånigt glad över mina halvapriset blommor. Men det är väl egentligen inte fånigt att bli glad över att få ha ett hem att kunna dekorera.


Vilken vacker vinterdag som dagen bjöd på. Solen sken och snön gnistrade vit. Fick bråka en massa får att få barnen att ta på sig kläderna och komma ut, men sekunden de klev ut genom dörren försvann allt gnäll och de började leka. Jag kan bli så less på dessa tre ibland, så less så less. Önskar mig tid till att bara få vara jag, ensam. Men aj vad det knyter sig i magen då jag tänker på vad jag skulle vara utan dem. De är den vackraste gåvan jag någonsin fått.






Min mamma har stickat en fin mössa och krage till Emylinda. Ni som har sett adventskalendern känner säkerligen igen den. Varm, fin och skön tycker jag att den är. Dock säger gumman att den sticks, hon är så känslig mot sådant som sticks. Hon kommer absolut att ha den ändå och vi får hoppas att hennes lillasyster inte är lika känslig mot sådant som sticks. 
Det är en välsignelse att kunna hålla sig varm. Att dessutom hålla sig varm med något som en person som älskar en har stuckit till en, det är en riktig förmån. Att bära något som någon med sina händer har arbetat fram och stickat in varma tankar i.
Känner en sorg långt ner i magen för dem som inte kan hålla sig varm. Den som måste frysa, inte har ett varmt hem att gå in i eller inte har någon som älskar en så att man kan få känna sig varm inombords.





1 kommentar:

  1. Varm inombords blev jag av dina senaste bilder och texter. Tack!

    SvaraRadera