tisdag 31 januari 2017

Havet i blå och rosa mjuka nyanser


Tog mig en sväng ut till havet en dag. Möttes av en vacker värld målad i blå och rosa nyanser. Något jag tycker mycket om är att bege mig ut och i väg på små bilturer i ensamhet. Vandra runt i vackra miljöer och bara göra det jag själv vill. Om våren, sommaren och hösten är det mycket lättare att finna sådana tillfällen då ljuset finns att tillgå stora delar av dygnet. Vintern är det mest bara mörkt, så jag blev så glad när jag nu en gång kunde komma i väg under de få ljusa timmarna.


Isen närmast stranden såg nästan ut att ha fryst till i farten. 


Så, såå vackert.






Havet alltså! Magi.

I morgon börjar februari. Jag undrar hur månaden kommer att te sig? Andra halvan av januari har ju bjudit på mer vårvinterkänslor än vinterkänslor. Man kan ju undra om februari blir en riktig vintermånad eller inte.

Jag är av den sorten som önskar ha den faktiska årstid som årstiden normalt ska te sig. Men jag vet inte riktigt var detta ska barka i väg.
Sommaren tog slut på en dag mitt i augusti och det blev helt tvärt höst (i alla fall här i norr, hörde att sommaren faktiskt kom tillbaka på en liten återvisit där i september i södra delarna av Sverige). Hösten var klart och färgsprakande som sig bör, men den gråa, brunskaliga, kala delen av hösten nej den övergick redan i november till att bli total helvinter med en halvmeter snö som helt plötsligt damp ner. Sedan fanns snön kvar en tid, men smälte lägligt bort till advent då vi faktiskt vill ha snö. Det höll nästan på att bli till ett skräckscenarie med en snöfri jul.
Januari började kall och karg, vilket man kan förvänta sig, men vände tvärt om till att bli regnig och isig. Fåglarna kvittrade utomhus och snödropp gick att höra vid husknutarna.

Helt galet, så får det väl inte riktigt gå till!
Nu är det bara vänta och se om det fixar till si. Eller kommer kanske våren redan nu i februari och sommaren i april för att sedan gå över till höst lägligt till semestertiden....? Ja det får tiden låta utvisa.



1 kommentar:

  1. Sååå vackert! Härligt och viktigt att få en stund för sig själv, och hinna få samla sina tankar. ☺

    Håller för övrigt med dig om årstidsförvirringen som är och varit... kan det inte bara få vara vinter nu när det "ska" vara det? Att börja få vårkänslor nu kommer ju att leda till ihopdeppning, när man ändå måste vänta till april innan våren på riktigt kommer smygande... ;)
    Kram på dig!

    SvaraRadera