onsdag 1 mars 2017

"Bra sjukdagar"

 Heej Mars! Så jag har längtat efter dig!


Det känns så skönt att februari är förbi. Nu märks det för var dag som går att det blir ljusare och ljusare. Så underbart. När storebror går till taxin om morgonen är det nu inte längre kolsvart ute, utan faktiskt ljust.
Den härliga vårvintern ligger nu framför. Förvisso är det just nu full vinter, vi har faktiskt inte haft så här mycket snö på hela den här vintern som vi har just nu. Lite tokigt, men bra för alla som har eller ska få sportlov förstås.  Det är ljust och väldigt vackert ute, som en Narnia saga.


Hade tänkt lägga ut dessa två bilder i går, men vårt internet tog slut så det gick inte för sig. Ett mumsigt enkelt, men vansinnigt gott mellis jag gjorde. Småplättar, glass, grädde, blåbär, banan och lönnsirap. Sååå galet gott.

Nu till dagens bilder;


Det är så skönt sådana där stunder då barnen leker huuur bra som helst.

Efter helgens sjukdom var jag rätt spak i hela kroppen. Noll energi och magen kändes väldigt öm. Sedan kom "sjukan vi inte nämner vid namn" över Minstlillan under natten till tisdag. Hu! Stackars liten! Tack och lov hände detta otrevliga bara vid ett tillfälle under natten. För att ta det säkra i det osäkra satte vi hela familjen i karantän. Detta är ju ingen sjukdom man på något sätt vill föra vidare. Men än så länge verkar ingen fler åkt dit så i morgon fortsätter vardagen som vanligt. Minstlillan har dock blivit förkyld, så hon och stora lillasyster blir hemma veckan ut.



Ja nu kommer jag till det mest hemska, jag och stora lillasyster har tittat på film mitt på blanka dagen! Hut, tänker du nu, har kvinnan ingen skam i kroppen. Nej ingen alls faktiskt. Dessutom såg vi på Narnia. Jag älskar Narniafilmerna (i alla fall den första) och jag fick i dag välja film, så jag valde den.
Kanske lite i tidigaste laget för en fem och ett halvåring att se. Men vi satt tätt intill varann, jag förklarade hela tiden vad som hände och så snabbspolade vi igenom de farliga scenerna. 


Stora lillasyster blev helt tagen av filmen. Älskade den faktiskt. Och jag förstår henne, för det gör jag med. Böckerna var några av mina favorit böcker som ung, ja nu mer också faktiskt. Man måste vara lite öppensinnad om man är väldigt bevandrad i böckerna, för filmerna är inte som böckerna. Jag tycker ändå om filmen. Jag älskar filmmusiken, älskar magin (magi ligger mig väldigt varmt om hjärtat på något konstigt sätt), tycker om scenerna och de otroligt vackra landskapen. Dessutom har ju filmen en ännu djupare innebörd också som ligger mig ännu mer varmt om hjärtat, Gud.


Under filmen kom maken och bjöd barnen på smoothie (storebror satt i samma rum om byggde med sitt lego och minstlillan hade vaknat upp under cirka halva filmen och satt bitvis med och såg hon med) och mig och honom själv på kaffe och en halv semla.

Trots sjukdom så har vi faktiskt haft riktigt mysiga dagar. Tänk så det kan gå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar