torsdag 30 mars 2017

Lite energi tack!


Vilka skönheter! "Hemmavärpta" ägg är något som kan göra en lycklig. Det är nästan svårt att tillåta sig själv att knäcka skalet.


Jag har två lediga dagar nu med tjejerna, en igår och en idag. Ska sedan jobba hela helgen lång. Jag tycker så mycket om mitt jobb, men helgerna känner jag är väldigt långa och tunga. Måndagen efter en jobbarhelg är en ren mardröm för mig. Jag är då så trött, hjärnan funkar inte och varje liten motgång blir enorm. Skulle helst sova bort hela dagen, men ensam hemma med fört två sedan tre små barn, då går det lixom inte att sova. Känner mig redan nu orolig för den dagen, men det hjälper ju inget vidare att oroa sig i för väg. 


Det går nu att cykla med tjejerna till förskolan. Nere på byn är asfalten framtinad. Så skönt att inte vara bunden till en bil.
Dock är det på vår gård och vår lilla väg bara en massa is. Minstlillan kan inte vara ute och leka utan att ständigt halka omkull. Hoppas att solen hittar in till oss och smälter bort den snart. Till min glädje upptäckte jag att det är skare. Sicken lycka. Då går det ju att leka uppe på snön på gården och hela åkern. Det finns nästan inget annat som kan ge en en sådan stor frihetskänsla som skaren.


Har man inga vårblommor får man väl fixa lite själv då.


 Solen värmer så skönt. Huden är nästan genomskinlig på grund av den långa avsaknaden av sol. Och energin känns på samma vis. Nu gäller det att börja samla på sig av all den energi solens strålar kan ge.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar