onsdag 6 februari 2019

Vintergöromål


Det blir allt gladare i hemmet då solen lyser in. Hoppades att sjukstugan skulle vara slut för denna gång, tjejerna var feberfria och storasyster har börjat om skolan för första dagen idag. Men lillasyster såg inte helt pigg ut under eftermiddagen och kvällen och det visade sig att febern kommit tillbaka. Vi får väl se hur det går med det.



Inne vår, ute vinter och kallt. Termometern visade på 29.8 när jag skickade iväg ungarna till skoltaxin. Huga, så kallt.


Älskar pärlhyacinter.






Dagen igår då båda tjejerna var utan feber, men ändå fick stanna hemma, satt vi igång med att plantera om lite inomhusblommor. Det är rätt roligt faktiskt att få gräva i jord igen.



Vips så hade vi planterat om nästan alla blommor som behövde planteras om i huset. Det är då absolut det första året jag blivit klart med det redan i början på februari.


En trångbodd blommar blev istället två mycket mindre trångbodda.


Min elefantöra, som jag fått av en vän, hade fått en hel hop av ungar och jag hoppas innerligen att vi inte råkat skada dem nu när vi särat på modern från ungarna och satte dem i olika krukor. Det är första gången jag delat på en elefantöra så jag har ingen aning om hur känslig den är.



En annan sak som är bra att passa på att göra i dessa kalla vintertider är att snöbada sina trasmattor. I fjol tog jag alla på en gång, men i år började jag med att ta ut fyra stycken. Det känns så knasigt att stå där och ösa en massa snö på sina mattor och sedan vandra på dem åt och fram. Men ett är då säkert, mycket smuts åker av dem när man sedan piskar bort all snö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar