tisdag 24 september 2019

Höstinredning

 Hej! Här har det varit väldigt tyst den senaste tiden. Jag har haft några olika saker på G, vilket har gjort att jag motat bloggandet åt sidan för en stund och nästan inte ens tänkt tanken på det. Men i morse när jag höll på att göra mig i ordning till att åka till jobbet drabbades det plötsligt mig, "bloggarlängtan". Det var nästan så att jag tänkte strunta i att åka till jobbet och dra fram datorn istället och börja skriva, men jag kunde tack och lov hejda mig
.

Sommaren är närpå bortstädat. Inne i alla fall. Ute har jag många steg kvar att ta på den fronten. Det är så tråkigt att städa bort allt man dragit fram under sommarens månader. UnderbaraClara skrev en gång att städa bort ute i trädgården efter sommaren är som när man var liten och var tvungen att städa bort efter ett kojbygge. Kan verkligen känna igen mig i den beskrivningen. Har under eftermiddagen stått och diskat en massa bråt som stått ute och smyckat trädgården. Fy så tråkigt.
Men nu till inne där höstens pynt trätt fram lite här och var. Dock har mina sommargardiner i köket inte bytts ut ännu. Får se när lusten och orken till det infinner sig.





Känner mig lite småmallig över min egenodlade och ihopknåpade lökfläta. Så roligt att få använda sin egen lök i matlagningen. Ett extra plus är ju att den kan hänga framme och göra tillvaron lite vackrare.



En glasburk med äpplen gör att det sprids en helt ljuvligt god doft i hela huset. Fick plocka fallfrukt hos vänner och de gör sig så bra i en stor burk. Har också räddat in några av minstlillans fina solrosor och satt i en vas.




En bukett av kärleksört knep jag i min mor och fars rabatt. Hoppas att den hinner få rötter innan tjälen slagit an i marken. Har fått en bukett av denna fina blomma nästan varje år, men aldrig fått ner den i jorden tyvärr. Hoppas på lycka detta år.


Mina egenodlade blommor.


Tänk att jag har sådan tur att ha sådana vänner som kan sy. Jag har själv totalt NOLL tålamod till symaskinsarbete. En vän till mig har sytt nya skärmar till två av mina lampor och de blev SÅ fina.


Kolla in denna trearmade skönhet. Den blev så tjusig med tyget som en gång i tiden varit gardin, tappat bort sin "parter" under tidens lopp, legat ensam och oanvänd till att nu få lysa upp vårt vardagsrum i form av lampskärm. Jag är så glad för detta fina återskapande och att jag har en vän som ville sy detta till mig.

Kommer att fortsätta med mitt höstfixande, både inne och ute. Att inreda efter årstid är bland det bästa jag vet.



1 kommentar:

  1. Det blev verkligen jättefina lampskärmar som passade perfekt in i erat vardagsrum

    SvaraRadera