måndag 1 mars 2010

Borde egentligen städa, meeen det är ju så vansinnigt trist så jag övertygade mig själv om att jag bara måste sitta vid datorn en liiten liten stund först och hämta lite krafter till städningen.. Vet egentligen redan nu hur det kommer att sluta.. Jag kommer att sitta här och kolla lite här och lite där på olika internetsidor och tänka att det bara gått en liten stund och när jag sedan kollar på klockan har det inte alls gått en liten stund utan hur många stunder som helst, gaah att jag aldrig lär mig :P

..dessutom hämtar man inte ett ynk av krafter av att sitta på latsidan. Man blir tragiskt nog bara ännu latare.. Det är konstigt det där. Man borde ju kunna vila sig till pigghet. Jo självklart behöver man vila lite nu och då för att orka med allt man stressar runt till. Men oftast är det så att när man känner sig lat fungerar det inte att sätta sig ner på arselet och inte göra någonting och sedan sitta och vänta på att piggeheten och inspiratinen lixom ska falla över en. Man blir som bara ännu latare av det. Vilket leder till att man inte får någonting gjort och man känner sig bara misserabel. Drar man istället ut tummen ur arsele och gör något istället, som att tex gå ut på en promenad blir man på någon mysko sätt mycket piggare och orkar dessutom göra mycket mer saker när man kommer hem från promenaden. När man sedan har gjort allt det där tråkiga som att städa eller diska kan man sätta sig ner och lata. Och då till och med känna sig tillfreds av sitt latande.

Nej men nu när jag skrivit allt detta borde jag ju kanske inte bara skriva om det utan även ta lärdom av all min vishet och förja mina egna råd :P Mot städandet!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar