torsdag 20 december 2012

Present rill grannfoket

Jag har alltid tyckt väldigt mycket om att tillverka mina egna julklappar. Vet i och för sig inte om det alltid varit så uppskattat. Mins till exempel att jag i många år gav min farmor och farfar mina hembakade pepparkakor i olika "snygga" egenmålade burkar. Vet inte hur lång tid det var mellan jag bakade dem tills att jag gav bort dem, så de smakade väl kanske inte höjdars, men det var en present i kärlek.

Nu är det ju så att tillverka julklappar själv, kräver sin tid. När jag inte hade barn satt jag varje ledig tid och målade motiv på fina flaskor eller blomkrukor, men nu går det ju inte riktigt i hop. Nu får det bli saker som går liite fortare att göra.

Hittade ett sådant kul pyssel i en bok som jag bara var tvungen till att prova. Enkelt och av saker jag redan hadde hemma.

 Det du behöver är glasburkar, spets band (eller andra fina band), frostsprej eller iskristall sprej, tejp, små knappar och en limpistol.
Tejpa en ruta i önskad storlek på burken och spreja sedan hela burken med sprejen efter bruksanvisningen på sprejen. Låt torka och ta sedan bort tejpen.
 Limma fast fina band i en fyrkant så att det blir som ett litet fönster för ljuset att kika ut genom. Limma dit små knappar och vips så har du en mycket fin ljuslykta att ge bort eller att ha själv.
Det ser ut på bilden som att jag har sprejat även i "fönsterrutan", men det har jag alltså inte. Det blev bara lite suddigt på bilden.

Har lagt sand i botten för att ljuset lättare ska stå plant.

Jag gjorde även ljuslyktor av lite högre glasburkar som det går att ha avlånga stearinljus i, men de är inte riktigt klara än så de har jag inte tagit något kort på. Den på bilden har jag givit i julklapp till våra närmaste grannar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar