onsdag 5 december 2012

Pyssel hos fint folk

Idag har jag varit hos min moster Madde och hennes fina söner. Maken jobbade så honom han vi aldrig träffa.

Det blev lite julpyssel. Både tillsammans med barnen och lite bara vi vuxna.


 Några tomtar gjorda av mig och Madde tillsammans med barnen. Fina va!?!

Maddes fina apelsin prydd med kryddnejlikor hängdes genast upp i hennes fina nyrenoverade kök. Fantastiskt vad det luktar juligt gott om den.
Lillgumman blev väldigt förtjust i deras fina katter.


Julpyssel eller pyssel över huvud taget ska vara något man gör för att det är kul. Inget man gör för att man känner att man måste.

Ni kanske känner när ni läser min blogg, hur i hela fridens dagar hinner hon med allt hon gör? Jag kom en dag med en påse med lussekatter till min faster och hon utbrast; "Hur har du orkat baka lussebullar med två barn till på köpet?" Jag blev som ett frågetecken. För mig är det inget avancerat jobb. Jag tycker att det är roligt att baka och gör det för att jag själv vill. Visst att baka med barn är inte alltid ett lätt jobb, men jag tycker att det är kul så jag kan ta det jobbiga med det. Jag var istället fascinerad av min faster att hon hade stått och bakat massvis med bröd, vilket jag tycker är jätte jobbigt.
Det jag vill säga med det här är att du kanske tycker att alla andra är så mycket duktigare än dig och verkar vara så himla perfekta. Men vi är bara bra på olika saker och en sak som kan kännas jätte tungt för en kan vara jätte kul och lätt för en annan.

4 kommentarer:

  1. Mysigt att ni fick pyssla :)

    Och mycket kloka ord på slutet! Du är så fin Petra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min moster Madde är pysselkvinnan själv ;P

      Tack, vad gulligt :D

      Radera
  2. En sån här gullig kommentar på fb måste jag ju spara;

    Barbro Gradin; Du är super duktig på att skriva Petra!! Kul!

    SvaraRadera