måndag 15 augusti 2016

Blåbärsskogen


I morse åkte min älskade make till Stockholm med jobbet. Känner mig ledsen och lite orolig för hur jag ska orka dessa dagar ensam med barnen. Ändå är jag rätt stolt över mig själv att jag blivit så mycket bättre på att vara utan Robin. Från att nästan inte kunnat andas utan honom vid min sida till att vara själv flera dagar med barnen, det är rätt så stor utveckling. Det är så mycket tack vare mina barn.


Den första dagen på denna vecka har i alla fall varit väldigt bra. Lillan åkte till mormor och bakade bullar på för middagen och efter lunch tog vi med oss mormor ut till havet för att plocka blåbär.



Efter att minstlillan sovit sin dagliga lur åt vi den medtagande picknicken. 






Så galet fina bär. Jag hade jättesvårt att sluta plocka. Men jag hade lovat att vi skulle åka hem igen efter melliset. Hoppas, hoppas att jag hinner tillbaka innan blåbärssäsongen är slut för i år. För visst vill man ju ha frysen full av blåbär? Jo absolut!


Plockade för hand idag, så de behövs inte rensas särskilt mycket. Men förut i veckan plockade jag med bärplockare. Fick då betydligt mer bär, men också betydligt mer skräp. Så det är bara att ta den lilla tid man har över till att stå och rensa och rensa och rensa.



Min bärrens jag köpte på en loppis i början av sommaren är jag så galet nöjd med. Snygg och användbar, den bästa kombinationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar