söndag 28 augusti 2016

Lite nytt och "nygammalt"




Vi åkte till min mamma på våffellunch idag, jag och barnen. Min man var på brandövning och min pappa jobbade extra då de skulle ha öppet hus på jobbet. Mamma letade fram denna urtjusiga jacka som min mormor har sytt till mamma. Min minsta tjej och min mamma har nästan samma födelsedag, så det känns extra kul att hon får ha hennes kläder. Hon är såå fin min lillgumma.


I fredags var jag och Emylinda till stan tillsammans. Jag tyckte att det var helmysigt, särskilt bussresan dit. Emylinda är den enda av mina barn som tyckt om att gå med mig på stan. När hon var mindre älskade hon att sitta i sin rosa vagn och köras runt bland hyllor och varor.
Jag älskar att köpa kläder. Efter att jag för, jag minns inte för hur många år sedan var men det håller på att bli rätt så många år, valde att sluta att köpa nya kläder till mig själv utan endast second hand eller ekologiskt, går jag väldigt sällan i klädbutiker numer. Jag känner mig faktiskt rätt äcklad av huuur vansinnigt mycket kläder det finns. Kläder som handlas, används ett kort tag och som man sedan inte vill ha kvar. Vem är det som gjort kläderna? Färgat tygerna? Vem har odlat bomullen? 



Klänningen köpte jag på Röda korset för en tia. Jätteskön och fin tycker jag. Kofta köpte jag faktiskt ny. Den första på väldigt länge. Har lyckat slarva bort min enda svarta sköna kofta och jag har saknat den så mycket. Har så väldigt svårt för att köpa svart, vill mycket hellre ha fääärg, men det är ju så praktiskt med svart, passar till det mesta.
Jag blev så nervös när jag skulle leta efter koftan. Vill ju köpa en som jag vill kunna använda ofta och som ska hålla och inte tappa formen efter några få veckor. Tillslut, då lillgumman var så eländigt leds på alla klädbutiker, valde jag denna fina, supersköna, dock rätt dyra kofta från MQ. 80 % bomull och 20 % ull. Jag hoppas verkligen att den är av bra kvalitet, blir i efter hand som så osäker. 


Och jag har nu ÄNTLIGEN fått klippa mig. Har verkligen sett för täskig ut de senaste veckorna i håret, nu känner jag mig grymt snygg.



Har klippt mig hos samma frisör i typ tio års tid, Maritha i Skellefteå. Tycker om att gå till samma person som "känner" mitt hår och vet vad jag trivs med. Dessutom är hon grymt duktig!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar