lördag 24 juni 2017

Midsommar


Moster Madde bjöd oss till midsommarfirande i henne och hennes mans sommarstuga. Vi blev så glada och tackade genast ja till inbjudan. På firandet fanns också min mormor och morfar, moster Kicki, hennes man och deras tre grabbar och lite senare på eftermiddagen kom mor, far och min bror Joel. Madde hade delat upp ansvaret för maten och vi stod för efterrätten. Vilket var också det enda av födan jag han med att fota. 


Jag gjorde chokladmarängtårta med grädde och jordgubbar och min Robin gjorde denna ursmaskiga bärpaj. I vår receptbok går den under namet; "Robins paj". Och ja den är suveränt god.


Min marängtårta blev rätt sliskig, men jag är ändå rätt nöjd med den. Har aldrig gjort maräng förut och kände mig väldigt nervös för att den skulle bli för hård. Men det blev tack och lov bra.

Förrätten och huvudrätten var så goda! Kunde nästan inte sluta äta. 



En midsommarstång är ju ett måste på en midsommarfest. 


Det var soligt, men kallt i luften. När vi gick ner till stranden slet barnen av sig kläderna och plaskade och badade för fullt, medans vi vuxna satt och frös och huttrade.


Vi stannade tills det var dax för minstlillan att sova, då begav vi oss hemåt. 


Det är ett sådant vackert ljus om kvällarna nu mer. Drog ut stora lillasyster i nattlinne och kofta för att få fota henne med midsommarkransen jag knåpat ihop. 


En sådan vacker tjej!




Jag blev rätt så nöjd med kransen.



Hihi, var ju tvungen att få prova den själv också. Det är sådana här tillfällen jag önskade att jag hade långt böljande hår så man skulle se lite mer passande ut med en krans i håret ;-P.

Efter att ungarna blivit lagda i sina sängar, begav jag mig ut en stund för att få fota lite norrländsk sommarkväll.





Denna plats är så magisk vacker.








Hade tänk stanna länge och invänta solnedgången och himlens alla sprakande färger. Men jag fick sådan hemlängtan efter min man, så jag satte mig i bilen och körde hem.






Just nu (ca kl 01.00) är himlen målad i blått och rosa. Hade varit magiskt att få stanna kvar vid sjön. Men det kommer fler tillfällen hoppas jag efter att få vara vaken om sommarnatten i den vackra naturen. Här i Norrland är det så vackert nu mer så det går nästan inte att veta vad man ska göra av sig själv i allt det vackra. Jag borde egentligen krypa till kojs, men det är ju så svårt när det är så fint ute just nu.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar