fredag 9 juni 2017

Rabarberkräm och vita vackra lakan


Årets första rabarberkräm, äntligen! Som jag har längtat och idag blev det premiär för i år. Jag är helt galet förtjust i rabarberkräm, det är verkligen sommar för mig. Alldeles speciellt gott är det hos mina svärföräldrar i deras sommarstuga. Det finns nästan inget som når upp till den goda smaken och känslan när man är hos dem och tar sig en skål med rabarberkräm med mjölk. Mums!


Och äntligen kan man stå i köket med fönstret öppet. Känna vinden lite då och då mot ansiktet och höra storspovens drillande från åkern och småfåglarnas kvitter.


 Jag började dagen med att med våld slita mig loss från sängen. Är så galet morgontrött. Sedan var det dax att göra i ordning storebror för skolan och ge småtjejerna frukost. Medans de åt framför tv;n vispade jag ihop rabarberkrämen. Såå mumsigt god den blev.
Sedan tänkte jag smyga ut med min bok, en stor mugg kaffe och en smörgås och sätta mig i lugn och ro ute i solen för en stund. Pytt heller! Det gick inte många sekunder innan tjejerna kom och tyckte att där kan du ju inte sitta och glo.


Jag älskar att då ha dem omkring mig, men ibland längtar jag så ini vassen efter att få en hel dag till att bara göra det jag själv vill. Ja, tänk till exempel att bara få sitta och faktiskt läsa sin bok i fred huuuur länge jag själv behagar. Att bara få bestämma över sig själv.
"Har man skaffa barna, har man skaffa barna" som frun som bodde här i huset före mig ska ha sagt. Hon menade lite att har man valt att skaffa barn, då får man själv ta hand om dem också. Och visst är det så, men en ynka liten dag till sig själv skulle allt vara bra skönt att få.


Tjejen som blivit toppenduktig på att cykla.


Jag har en tid letat efter gamla lakan att ha till gardiner. Har hittat ett för en tjuga där och en annan för en tjuga här och tillslut hade jag hela fem fina lakan. Ja, det blev visst en för mycket, eller så får jag hitta ett till att ev ha i "grenfönstret".
Nu har jag haft dem i gardingarderoben under väldigt lång tid. Jag tycker nämligen att det blir lite läskigt med vitt mot vitt. Det blir ju lixom så vitt, för vitt. Och jag har ju länge tänk tapetsera allt det vita i en fina tapet någon gång innan jag skulle använda dessa fina vita lakan. Men äsch, varför då? Nu hänger de uppe och jag tycker att de är såå vansinnigt fina.


 Alla olika, men lika fina. Tänk vilket handarbete att sitta och brodera sina initialer på alla sina sängkläder och handdukar.


Om fredagarna äter alltid jag och tjejerna bullens pilsnerkorv till lunch. En mycket bra tradition tycker vi.


Idag blev det bullens med bröd och hemmagjord rabarberkräm. Vet inte huur många gånger jag satt och mumsade högt för mig själv. Enkelt, men så vansinnigt gott.



Och till middagen inmundigas som alla andra fredagar i denna familj och som hos många andra, tacos. Vi åt alla mål idag utomhus, vilken fröjd.


Det bästa knepet vi fått någonsin är detta tacosknep. För barn är det svårt att hålla i hop brödet som viks runt köttfärsen och grönsakerna, sätt sonika en stor påsförslutare längst ner på brödet så har du det kirrat. Lätt att lägga ner maten på tallriken igen utan att du behöver vara rädd att allt innehåll rullar ut. Så perfekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar