söndag 4 juni 2017

Söndagsbestyr


Våren har varit (och är fortfarande) kall så jag har inte planterat något alls ute ännu. Efter regnet som faller ikväll och ska falla hela morgondagen så ser det ut som att värmen faktiskt ska infinna sig även i dessa trakter. Halleluja på det!
Idag hade vi en hemmadag med hela familjen, Robin har brandjour vilket gör att vi blir som bundna vid vårt hem, men det gör inget alls tycker jag rätt så skönt. Så idag blev det lite odlingar.
Dessa fulpotatisar har fått skutta ner i jorden och morotsfrön, salladsfrön och lite annat trevligt. 



Samma förundran varje år. Hur dessa små, små frön blir till stora goda orangea morötter. Det är ju så häftigt. 


Vi tog paus i grävandet för värsta lyxmelliset. Rester från kalas skulle man ju allt bra gärna ha varje dag.


Älskar hägg! TACK OCH LOV att jag inte är allergisk. Lider så hemskt med er som är det. Doften av hägg är ju så in i vassen ljuvligt.


Minstlillan tog sig idag en liten promenad med sin dockvagn. Denna tjej alltså, sååå galet söt! Jag måste "tugga" på henne lite nu och då för är man så söt måste man ju även smaka sött, eller hur?


Och jag är så glad över att någon av mina barn kan ha mina gamla sandaler. Jo visst har de andra två även haft den storleken på sina fötter, men helt fel årstid. På minstlillan passar dessa perfekt för denna sommartid.



Då vi satte in en dörr istället för ett fönster på ovanvåningen i storebrors rum, fick vi ett fönster över. Jag tänkte direkt att jaa det där vill jag göra en odlingslåda av.
Det stod länge på balkongen i väntan på att lyftas ner. Tyvärr hände det sig att det kom typ en orkan förbi vårt hus förra sommaren och blåsta av bara rackarn så fönstret blåste omkull och glaset gick i miljoners bitar. Men jag tänker att det borde ju gå att sätta dit plast av något slag där rutorna förut satt så går det att använda ändå. Jag vet inte, vi får se hur det blir med det. Det är ju bara ett kort tag som rutorna behövs, sedan när värmen kommer om våren/sommaren så tar man loss dem.

Som sagt, vi får väl se hur det blir, men jag och minstlillan har i alla fall börjat att gräva en grop där lådan ska ner. Det tar sin tid, för man möter ständigt på sten, men jag hoppas att det blir bra tillslut. 


Det är väldigt spännande att få hålla i de daggmaskar som man stöter på. Läskigt och kul på samma gång. Helt plötsligt skrek minstlillan till och då jag tittade dit stod hon med den lilla daggmasken i två delar med en del i varsin hand och försökte lixom att sätta i hop den igen. Då det inte gick blev hon alldeles förtvivlad. Ja inte är det helt lätt. Vi grävde i alla fall ner den tudelade daggmasken i jorden igen och så blev det bra.


Hoppas ni haft en fin helg! Jag ska nu krypa ner i soffan och se på ett nytt avsnitt av Barnmorskorna i East end. SÅ fantastiskt bra serie.
God kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar