söndag 25 juni 2017

Regntungt


Ute fullkomligt vräker regnet ner. Robin har tagit stora lillasyster med sig på Gudstjänst, medan jag och de andra två stannar hemma. Tycker lixom om regniga dagar. Eller rättare sagt, jag tycker om variation. Att det gärna får vara varma soliga dagar, någon blåsig och någon regnig lite huller om buller så där. Inte bara alla dagar bara ett slags väder.


Mina planer på att tapetsera om i vardagsrummet har jag lagt på is. Nu när vi inte ens vet om vi får bo kvar i vårt hus känns det inte så kul att lägga pengar på något som ändå inte ska stå kvar. Jag och Robin har lagt alla renoveringstankar på paus förresten. Förutom att göra klart stora lillasysters rum så klart. Det känns rätt så skönt att inte ha något stort att renovera för tillfället, men jobbigt att inte veta hur det ska bli med vårt kära Skogshägna. Just för oss är det väl egentligen inte värst. Värre är det för grannarna som lagt en massa tid och pengar på att bygga ut och våra andra grannar som bott på denna plats största delen av sitt liv.
Av Norrbotniabanans fyra olika förslag på dragningar, påverkar tre oss. En av förslagen går strax intill vårt hus och rakt igenom grannarnas. Känns inte direkt lajbans om jag säger så.




Plockar dagligen in nya små buketter med blommor av det som växer i dikena. Vackra fina blåklockor och rödklöver blev det denna gång. De små vita vet jag tyvärr inte vad de heter.



 Tänk att dessa små ska måsta bråka heeela tiden. Kan ibland bli så less så jag bara vill springa bort från eländet. De stunder de leker snällt är så sköna. Men de tar så fort slut.


Älskar utsikten från köksbänken. Älskar vårt Skogshägna med alla fel och brister. Älskar vårt fyrkantiga hus utan krusiduller. Även om jag verkligen älskar krusiduller. Jag hade tänk bo på denna plats så länge tills jag blev skrumpen och grå. Det finns säkert en annan plats som skulle passa perfekt för oss den med. Men då hade jag önskat att någon annan skulle få bo på och älska denna plats. Inte att den mejas ner och att det bara finns minnen kvar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar