tisdag 29 augusti 2017

Små rikedommar


Sensommaren, en tid av rikedom. Man kan inte känna sig annat än rik då man sitter med sin plåtburk med nyplockade vildhallon att stoppa på sin gröt.


Eller i filet.


Eller sin egenodlade sallad eller sina få, men ack så goda färska morötter att knapra på.


Att jag lyckades hitta dessa fina gula är jag så stolt över. Äger ingen sådan där speciell pensel som finns speciellt gjorda för att putsa bort smutsen från sina svampar. Men min mjuka diskborste dög fint.

Blåbär vill jag så gärna ha i min frys, men än har jag inte plockat mer än att det räckte till en paj. Förra veckan hade Robin brandjour och denna vecka har jag blivit förkyld. Grrr. Så där eländigt förkyld med nästäppa OCH rinnsnuva. Hosta och huvudvärk. Ja ni hör ju, det är bara så synd om mig. Får se om jag lyckas bita ihop och ta mig ut ändå.


En annan rikedom tycker jag är blommor. Känner redan nu hur mycket jag kommer att sakna det där med att bara kunna gå ut och plocka sig en liten bukett. Det gäller att passa på nu.






 Just ja! Ni vet jag har ju berättat att vi köpt en ny soffa till vardagsrummet. Barnen tycker inte om den ya fina röda. De tycker att den är ful ock sticks. Men till barnens lycka står den gamla till förfogande i lekrummet.



Perfekt. Alla nöjda. De har dock lämnat in klagomål på den lilla tv;n som finns i lekrummet. De tycker att de borde få en mycket större. Ja, vi får väl se hur det blir med det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar