söndag 23 september 2012

Kvällssyssla

I går kväll kokade jag mig en kopp te, satte mig tillrätta under en filt i soffan och slog på tv;n. Gick igenom tv tablån för kvällen, men förutom en repris av Doobidoo (men det avsnittet hade jag ju redan sett) hittade jag inget som föll mig på läppen. Kände mig lite småbesviken över att nu skulle denna mysiga kväll bli förstörd.

Då slog det mig att jag var eviga kväll sitter framför denna burk. Varför har jag blivit så beroende av att se på tv varje kväll? När jag och Robin ska ha en mysig kväll tillsammans blir det alltid en film med lite gott att äta till. Jo visst är det väldigt avslappnade, vad man inbillar sig i alla fall, men det finns ju så mycket annat man kan göra på kvällen som också är rogivande efter en arbetsam dag.
För några år sedan spelade jag och Robin ofta kort tillsammans på kvällarna, lyssnade på radio eller en ljudbok och samtalade om lite ditt och datt under tiden. Det var mycket mer givande.

Så jag tog min tekopp. Gick till köket. Slog på radion och satte mig istället att sy på ett draperi som ska hänga i köket. (Förut hängde bara tyget där som det var). Kände mig mycket mer tillfreds när jag sedan gick och la mig för kvällen än vad jag har gjort de kvällar jag hjärndött suttit och stirrat på tv:n.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar