fredag 1 februari 2013

Denna köttkonsumtion

Vi äter sådana otroliga mängder kött i dessa dagar. Vilket leder till att man måste komma på sätt för att "producera" fram köttet mycket snabbare.
Det är ju fullkomligt gräsligt.

Jag såg delar ur en dokumentär en dag om hur dessa kycklingbröstfiléer, som vi konsumenter sådana stora mängder av idag, deras väg från att vara ett litet ägg till att ligga i frysdisken på affären. Huga!
Dessa kycklingar som får leva i trånga ytor, matas med något som gör att de växer i en enorm hastighet på onaturliga sätt och knappt får leva i mer en ett par dygn. BARA för att efterfrågan på just filéerna är så stor.
Usch och fy! Var så äcklad så att jag kände att jag aldrig mer skulle köpa kycklingfiléer.

..Nu blev så inte fallet. Det höll sig i några veckor, men sedan började jag köpa kycklingbröstfiléer igen. Men jag har i alla fall fått upp ögonen lite mer och börjat att tänka mig för i mina köpvanor.

Jag är ju ingen hejare på matlagning, eller rättare sagt jag tycker att det är så vansinnigt trist att laga mat. Så allt det här med planering kring mat blir ju också lidande av det. Vi har haft nu mer än ett års tid en bok där vi veckoplanerar våra måltider. Det är faktiskt riktigt skönt. Men nu kommer jag till det här med köttet.
Jag är inte så duktig på att hitta vegetariska rätter. Känner att jag skulle vilja dra ner lite på vår köttkonsumtion. Kött är nämligen en ingrediens i nästan alla våra maträtter. Äter vi inte pannkaka eller fisk så är det kött i olika utseenden. Köttfärssås, köttfärsbiff, fläskfilé, pölsa, kyckling wok, korvstroganoff, kasslerlåda osv.


I går blev det i alla fall en pasta och broccoli gratäng. Jag tyckte den blev riktigt god, men det äldsta barnet hade en lite mer tveksam hållning till den.

1 kommentar:

  1. Linas matkasse e perfekt - minimal planering, varorna direkt hem, å varierad kost. Plus att d går snabbt :)

    SvaraRadera