fredag 1 januari 2016

Snorig start på året


Förkylningen nöp fast i oss hela lilla familjen. Pappan jobbar på ett nyårsläger för ungdomar och resten av familjen slöar på här hemma. Tanken var att min svåger och hans fina familj skulle komma hem till oss och fira in det nya året, men då minstlillan fick hög feber, storbarnen hosta och själv kände jag mig orkeslös så vi fick ställa in festandet. Tur i oturen så var de förkylda och febriga även hos barnens mormor och morfar så vi fick komma hem till dem istället och snora tillsammans. 


Det är lite småstökigt, som vanligt i vårt hem, men tack vare att jag vrålstädade innan jul så håller det sig ändå lite småfint här och där. Jag kan slappna av och bara sitta i soffan och läsa bok de stunder då minstlillan sover. Knäcken har jag redan snaskat i mig och just nu orkar jag inte bry mig om i fall barnen ser på film påtok för mycket. De är ju sjuka för allt i världen, då kan man väl få grotta ner sig i tvsoffan.
Allt det där jag kände att jag ville hinna med innan jul, bryr jag mig inte om nu. Det mesta han jag faktiskt, men resten får bli till ett annat år. Så skönt att nu istället bara njuta av sitt julfina hem.


Mina snälla föräldrar kom förbi dagen före nyårsafton och tog hand om barnen och lagade middag. Känns väldigt skönt att ha familjen nära då man är ensam med barnen och känner sig skruttig. Nu hoppas jag att minstlillan får bli fort frisk. Hon har så svårt att sova om nätterna och amningen blir komplicerad då täsan är täppt. 


Ute är det inte roligt alls faktiskt. Det är halkigt precis överallt. Min granne hade halkat ute på gården med sin lilla ettåring i famnen. Hu! Hoppas på lite snö snart som kan lägga sig uppe på det halkiga, packas till och göra världen lite roligare att leka i.

Nu ska jag börja knepa på bloggen årskrönika. På återseende. PÖSS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar