onsdag 25 juli 2018

Badets tider


För att överleva denna varma sommar måste man vara på en plats med vatten intill. Ett favoritval för mig är havet. Jo jag älskar att bara i sjöar och träsk också men havet är ändå en plats som slår. Det är väldigt fascinerande med den oändlighet som havet visar på. Vetskapen om att det inte slutar där vi d horisonten utan fortsätter i många långa mil. Här uppe har vi heller inte så väldigt salt vatten. Vilket jag tycker om, ja inte att dricka förstås men det gör inte så mycket om man råkar få i sig lite. Minns fortfarande första gången jag badade på västkusten och råkade få vatten från havet i munnen och höll nästan på att spy, så äckligt.
Vattnet i havet brukar dock inte bli så varmt, om man är kräsen, men i år är det helt gudomligt härligt skön i vattnet att till och med värsta badkrukan kan slänga sig i.

En dag under veckan åkte jag, barnen, mina föräldrar och min syster till en fin strand och varade där i flera timmar utan att ha många tråkiga sekunder.




Ja havet tycker jag om. Men det är också skönt att komma hem igen. Innan vi gick och la oss plockade jag och minstlillan en hel hop av smultron att ha i kvällsfilet och sedan lägga oss glad och nöjda med dagen.