söndag 12 maj 2019

Lillan i maj


Det är sköna maj och den fina lilla prinsessan på den gröna ängen har fått komma längst fram bland de fina månadsbilderna.


Jag letar ännu på var eviga loppis jag kommer till efter en tavla med alla dessa vackra månadsbilder. Men jag är ändå glad över dessa fina som jag klippt ut ur en almanacka och satt i en fin klämma jag köpt  av en instagramvän.


Blåsipporna bakom mina föräldrars hus är på sista refrängen.



Medan vitsipporna blommar för fullt.


Kan inte riktigt bestämma mig för om jag tycker att de blå eller vita är finare.


Bakom vårt hus står denna förföriskt doftande, men otroligt giftiga tibast i full blom. Det är så häftigt att den blommar så här tidigt och lyser vackert lilarosa bland allt det andra bruna och gråa.


Ja läcker är den. Vart eviga år tar jag dock med barnen till den och berättar för dem att de ABSOLUT inte får röra den. Allt med växten är giftigt. Blomman, barken, bladen, bären som kommer där blomman suttit, ja allt.


Trots att den inomhus efter ett tag luktar kattkiss, bara måååste jag ta in ett gäng med häggkvistar. Tog in en gren redan innan den börjat blomma och nu har den fullt av vita vackra små blommor. Jag ääälskar blommande hägg.


Men det bästa med maj för vår lilla familj är ändå något annat än blommande, doftande blommor utan nämligen vår egna minstlilla som fyra år sedan föddes i denna månad och skapade en sådan stor glädje för oss. Så klart hon måste firas med pompa och ståt. Vi städade och gjorde kalasfint i köket redo för fest med ballonger, vimplar och pompoms.



På födelsedagsmorgon väckte vi henne med frukostbricka, sång och paket.


När sedan skolbarnen gett sig iväg satt hon länge i sin sovkoja och mumsade på kakorna och fruktsalladen med sina nyöppnade presenter kringom.


Pippiparaplyet från storebror och denna fina melodispelande ask från storasyster.


Under eftermiddagen kom det fin, fina gäster och vi bjöd på hembakta tårtor och butiks köpta kakor.



Tårtan minstlillan bakat nästan helt själv ställde vi ljusen i och som hon sedan med egen kraft blåste ut.


Tänk ändå att vår lilla tjej blivit så stor som fyra år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar