lördag 25 maj 2019

Rabarberkräm och hästdynga


Rabarber, det är försommar och sommar för mig. Det går att göra allt möjligt gott med rabarber, men det jag älskar allra mest är ändå rabarberkräm.



Sköljde, skar bort det lilla som var dåligt och mätte upp. Kokade upp vatten med socker på spisen och kokade rabarberbitarna mjuka under lock. Sedan blandade jag ut potatismjöl med lite kallt vatten och hällde det med en sådan fin stråle jag bara kunde ner i den varma grytan medans min man rörde. Vill absolut inte få klumpar i krämen.



Rabarberkräm med kall mjölk. Mums.


Titta vilka vackra tulpaner mina föräldrar har i sin rabatt. Så läckra.


Jag håller själv på med min rabatt och mina odlingar. Det är mycket jobb med att få det som man vill. Jag köpte, för några år sedan, en hel lass med matjord som jag bland annat skulle ha till min rabatt. Men det visade sig att den var väldigt lerig och där jag har valt att ha rabatten är det till stora delar av dagen inte så jättemycket sol. Jorden blir således väldigt blöt, för blöt. Nu försöker jag göra den bättre.


Läste att det är bra att gödsla sin jord för att få den mindre lerig och det är något jag tänkt försöka med. Drog idag iväg till en vän som har hästar och grävde ihop en mängd hästskit, baxade in i bilen och i morgon har jag tänkt börja gödsla. Har även tänkt använda dyngan till mina odlingslådor. Hoppas på att det blir bra. Måste ju prova i alla fall.


Så fina hästar hon har. Det kändes mycket roligare att fota dem än dyngan jag tog hem. Undrar bara lite hur de egentligen ser något bakom de där långa luggarna?





Intill hästhagen rinner en bäck och där växer denna jättefina blomma, kabbleka. Så läcker! Nej nu måste jag krypa i säng. I morgon väntar morsdag, rabarberkräm och baljor fyllda till bredden med hästskit på mig. Inte tokigt alls.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar