fredag 14 februari 2020

Fredagssysslor i alla hjärtans tider


Fredagsmorgon och de färdigstickade halvvantarna ligger i ett bad med ulltvättmedel. De ska torkas mellan två handdukar, sedan plantorkas för att sedan vänta på att få bli omslaget i ett fint papper och läggas som gåva i händerna på en vän.


Katterna ligger som små sammetsbollar och sover på varsin upphöjda älsklingsvrå.


Minstlillans lilla mun rör sig i ett och håret som jag för en gångs skull fått sätta upp, så att hennes urgulliga nacke kommer fram, börjar att slingra sig ur snodden och se så där mysigt rufsigt ut.


Så här lagom till alla hjärtans dag har jag tagit ner de orangeröda "jul"gardinerna och satt upp dessa fina bruna med orangea hjärtan. Fick dem av min syster som hon i sin hand fått från våran farmor och farfar. Jag kan inte dra mig till minnes att jag sett dem upphängda i deras hem, men det går ju inte att minnas varje detalj. Fina är de i alla fall och jag tycker att de passar sig väldigt bra just i denna, för mig, svårinredda tid som februari och mars är. 




Cafégardinerna får ligga som en duk i det blå skåpet då jag inte har några gardinhållare för cafégardiner.


Hann aldrig till detta fönster då det kommer till fönstertvätt. Trodde inte att jag skulle störa mig så mycket på det som jag nu gjort hela vintern. Får bli det första fönster jag tar mig an då våren anländer.


I samma veva som jag beställde tapetprover till vardagsrummet beställde jag även några olika till vår väldigt tråkiga hall. Jag har sedan länge bestämt mig för att halltapeten ska gå i gult. Vill skapa ett solgult och glatt första intryck och välkomnade in i vårt hem. Tyvärr är inte utbudet på gula tapeter i gammal stil så stort.




Att låta tapetprovet sitta uppe på väggen så här gör att man i alla fall får ett litet hum om vad som skulle passa, hur tapeten ter sig i olika tider på dygnet och om man lessnar på den fort eller ej. Jag har förut stressat fram i beslut om tapeter, vilket sedan gjort att jag fort tröttnat på dem och önskat att jag valt annorlunda. Tänker denna gång istället ta god tid på mig och fundera länge då tapeter idag kan vara så väldigt dyra och inget man byter ut så ofta som man kanske gjorde förr. I alla fall i detta hus där tapetglädjen varit stor och dessa väggar haft många vackra utseenden genom åren.


Ute har frosten lagt sig över nejderna då temperaturen plötsligt föll och la sig på kring 20 minusgrader.





Solen är så låg men gör sitt allra bästa för att klämma sig igenom den nu gallrade skogen till vår stuga vid skogens slut.




Syrenhortensian är så in i vassen tjusig även så här års. Vilket glädjefullt köp. Får bara lite ont i magen vid tanken på om den kommer att överleva här i vårt Skogshägna, för det önskar jag verkligen. Skulle kanske ha nöjt mig med vanlig bondsyrén (som förvisso också är väldigt fin), men jag kunde bara inte låta bli denna.



Tycker så mycket om hur frosten klär in allt dött och får det att komma till nytt liv.





Plockade idag upp alla mina pelargoner som stått i källarens svala och lagom ljusa rum. Och kan du tänka dig, det fanns mycket liv kvar dessa trots att de vid första anblicken inte visade så mycket av det.



Så vi tog bort allt dött, klippte av några skott och placerade dem i ett ljust läge i vardagsrumsfönstret.



Nu är det bara att vänta, hålla fuktigt utan att övervattna och hoppas på det bästa. Att i alla fall de flesta av dem växer på sig och ger även denna kommande sommar en glädje som bara pelargoner kan skapa.


Något som blommar alldeles förträffligt vackert just nu är i alla fall detta ödesträd. Och så här i alla hjärtans tider har även denna klarröda mitt blommat ut hos de flesta vita knoppar. SÅ in i vassen vacker!! TACK igen till dig Karolina som själv drivit fram denna och sedan gett den i gåva till mig!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar