tisdag 25 februari 2020

Semlor


Det bakas väldigt sällan i vårt hus dessa tider. För mig har stickningen tagit över lite och jag har inte heller så mycket ork till att baka. Men nu i dessa semmeltider fick jag för mig att baka semmelbullar. Minstlillan hjälpte mig med att ordna degen.






Min man har länge velat göra ett bakbord till mig, men det kommer hela tiden andra saker i vägen för detta projekt. På en "köp och säljsida" hittade jag detta fina med ett brödgaller till så, efter att jag hört med maken om det var ok, slog jag till. Nu fick jag använda båda två.






Det är roligt att baka semlor. Extra kul till och med på ett bakbord.

Tyvärr blev något i gräddningen på tok, anar att det var min ork som tröt och inte riktigt höll hela vägen. Upptäckte till min sorg och förtret att de inte riktigt gräddats klart, så klart upptäckte jag det då det var försent att baka nya. Å jag blev så ledsen när jag märkte det och less på min egna oförmåga att göra saker bra hela vägen.
Jag hade tänkt ta med mig semlor att bjuda på till mina kollegor. Tog tillslut ihop några av de som såg bättre ut och gjorde några ändå. 





Söta blev de om inte annat. Tackade och åt snällt gjorde också mina snälla godhjärtade kollegor. Så pinsamt alltså, att bjuda på något som man inte blev nöjd med. Hoppas i alla fall att de fick känna kärleken i dessa bullar som jag och minstlillan "stoppat i" som en extra krydda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar