lördag 8 februari 2020

Lyft för hemmet


I mitt fina instagramflöde börjar bilder på vita små ljuvliga snödroppar som kikar fram mellan murkna löv, dyka upp lite nu och då. Det är så fascinerande att leva i ett så avlångt land. Här uppe i norr är vi långt borta från små blomster, men lite vår på fönsterbrädet går lätt att fixa sig.
Av en instagramvän köpte jag dessa små söta konstgjorda pärlhyacinter och snödroppar. Visst är de galet naturtrogna? Jag tycker det i alla fall och istället för att köpa några levande tänker jag att dessa får pryda mitt hem i många år framöver. 




Passade även på att köpa dessa tu ljusstakar som jag länge suktat efter. Urtjusiga. Skålen är en gåva från mina svärföräldrar. Så fin!


Här hemma finns inte bara konstgjorda blommor. Mitt ödesträd som jag fått i gåva av en arbetskollega har nu åter igen gått i blom. Jag älskar denna blomma, både för att den är så in i vassen snygg och för att kvinnan jag fått den av är en person som gör mig så glad.



På vårt gula nötta skåp står denna kokkumhink med veckans nyinhandlade blomsterbukett. Ni minns, för att jag ska överleva februari månad har jag lovat mig själv att få köpa en bukett varje vecka. Alltså så magiskt  vackra och coola tulpaner det finns! Och denna rosa blomma (som jag nu glömt namnet på) är jag helt kär i.





Rosa blommor tycker jag verkligen om. På bordet står en rosa engelsk pelargon på min rosarandiga loppade linneduk.


Och vardagsrummet står nu inför längtansfulla planer. Nämligen tapetlycka. Mina tapetprover jag beställt har anlänt och jag har satt upp den lilla bit i ett hörn av rummet för att få en hum om hur den skulle passa hemma hos oss. Och ja, vad säger du? Visst ser den ut att passa som handen i handsken.




Jag längtar verkligen tills dess att den kan kläs in runt hela vårt vardagsrum. Om jag nu helt och hållet bestämmer mig för den.





Tapeten skulle i så fall klä alla väggar förutom denna gröna som jag inte på något vis vill tapetsera över.






Jag har beställt en hel hop av tapetprover som jag dyker ner i och funderar kring. Fast då inte bara kring vardagsrummet utan några andra rum här i vårt hus. Tapeter alltså, sicken lycka, men ack så svårt att välja emellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar