onsdag 11 mars 2020

Harry Potter rum


För ett halvår sedan gav vi vår son i present att göra lite småfix i hans rum. Något som han hade önskat sig. Om ni minns så hade vi ett Harry Potter tema på hans födelsedagskalas och det var också det som rummet fick. Det gjordes inte så många nya inköp, mest använde vi oss av saker vi redan hade hemma.


I present av sin farmor och farfar fick han flera olika snygga ugglor. Tyvärr har de inte ännu visat på några större brevbärare skills, men ack så coola.



I flera år har vi letat efter dessa ljudböcker och nu har vi lyckats att skrapa i hop alla. Några på tradera och några på loppis. Basilisken har Elias tillverkat själv, även trollstaven (med viss hjälpinsats av sin far).


Koffertar att förvara lego och legobeskrivningar i.


Ugglekudden fick han i gåva av sin syster. De andra två köpte jag på någon sida på nätet, minns tyvärr inte. Alla de förunderligt snyggt illustrerade Harry Potter böckerna är egentligen mina som jag fått av min bror, men vi har bestämt oss för att ha dem tillsammans. 


Tapeten fick vi av Farmor och Farfar då de ej fått någon användning för dem.


Pappa Robin tillverkade en mobil av gamla nycklar vi lyckats skrapa ihop och satte vingar på dem.


Elias gamla tandgjutning gjorde sig väldigt bra i denna lilla del av rummet bland grodor, spindlar och skelett.


Den lilla speldosan spelar en melodi från filmen och tidtagaruret låtsas vi är en tidvändare.



Spindelkonfetti satte vi upp i en spindelstig.


Elias tillverkade själv en krok att hänga upp sin cape på.



På hyllan vid sängen står Skabbers och håller emot den tuggande boken.


Så kul att göra dessa småfix. På Pinterest finns en hel uppsjö av förslag på både komplicerade saker att göra och mer simpla och enkla. Många saker vi tänkt göra blev inte av, men det finns ju kvar till en annan gång om lusten faller på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar