torsdag 26 mars 2020

Vardagsljus


Jag kan bli alldeles upprymd av bara en sådan enkel sak som av ljus. Det är jag väl kanske inte ensam om. Här i norra delen av Sverige blir ljuset extra påtagligt då vi under flera månader bara varit några få timmar om dagen som det varit ljust, annars bara mörker. Mörker, mörker, jag kan få sådan panik över att försöka suga åt mig av vad allt dessa ljusa små korta timmar. Varför kan man bara inte få sova över dessa månader för att sedan vara vaken dygnet runt under de ljusa sommarmånaderna?


Men kanske är det så att man uppskattar ljuset så mycket just på grund av denna tid med avsaknad av ljus?Nu är i alla fall början på tiden av ljus här och vårt sovrum tycker jag får ett sådant vackert ljus.


Titta så vacker överdel jag hittat. Handgjord med fina detaljer. Jag är så förtjust i detta enkla vackra. (Med enkla menar jag på intet sätt att det skulle vara enkelt tillverkad.)



På tal om enkelt och vackert. Föll som en fura för denna stilrena, lite robusta spillkum. Så vacker i sin enkelhet. Invigde den i går på självaste våffeldagen. Perfekt för en våffellagg då det går att hälla smeten direkt ner i det varma våffeljärnet.



Efter att jag rört ihop smeten och ställt in den i kylskåpet, tog jag mig en sväng ut i vårvintern. Hade haft huvudvärk hela förmiddagen, tänkte att lite frisk luft skulle råda bot på den.


Titta! Visst blir det urtjusigt Så luftigt och vackert med dessa tallar, deras kala bruna stammar och gröna toppar. All tall närmast huset har och ska tas bort, lite längre bort ska tallarna få stå kvar medan granarna har fått eller kommer att få vika hädan. Älskar gammal "småful" tät granskog, men kring söderläget vid ett hus är det inte att föredra. Detta blir bara sååå bra.


Kanske tog jag detta halvårs sista sparktur. Snö och is smälter så att man till och med kan höra det. Jag och minstlillan tog varsin spark för att plocka in lite fler alkvistar. 



På bron har den första vårblomman blivit planterad. Äntligen! Inte länge kvar nu till dess att jag kan börja sätta penséer i salighet.



Tog en tur i "fulskogen" ett stenkast bort. Här har jag vandrat runt jag vet inte hur många gånger. Älskar hur ljuset silar in genom den täta skogen.





Här vill jag vara länge, länge.


Så mycket i det lilla som är så fint om man bara tittar nära.



Så många vackra färger.


Ville egentligen inte gå in, men tillslut blev klockan så mycket att jag bara var tvungen. Värmde våffeljärnet, tog fram smeten och började att grädda.


Sedan åt vi så det var rena fröjden. Detta är mina favorit tillbehör till våfflor. Blåbär, hallon, bananskivor, grädde och chokladkräm. Om det fanns färska jordgubbar så skulle jag lägga till det, men det får vänta tills det blir säsong för det. Så GALET sjukt gott! Och intet att förglömma, ett stort glas kall mjölk till. 



Det blev över några till nästa dag att äta för den som ville till frukost. Minstlillan tog sig några med en hel massa socker på. Vilket hon åt framför tv;n med en katt intill och gosedjur i famn.
Tillsammans såg vi "Emil i Lönneberga" alla avsnitt som gick där det är sommar med barfotadagar och lantidyll.




Men kisse, han sov han hela filmen igenom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar