måndag 16 mars 2020

Två rum tillsammans


Våra två brudar i vårt hem här i skogshägna hade förut varsitt egna rum. Minstlillan hade den lilla sovalkoven innanför mitt och Robins sovrum och storasyster ett annat rum på samma våning.
Efter bara ett par veckor (minst inte riktigt, kan ha varit någon månad också) började storasyster inte kunna sova själv utan drog in en madrass in i lillasysters rum, som sedan blev kvar där inne. Nu skapades ett problem, de sov förvisso mycket bättre nu när de fick ligga i samma rum, men minstlillans rum fick nästan ingen yta kvar att leka på då den som mest bestod av sängplatser. Dessutom blandades deras leksaker hit och dit och det blev aldrig någon som helst ordning.
Efter lite funderingar, mätningar och tankar tog vi tillslut och flyttade ut storasysters skrivbord från hennes rum, ställde in minstlillans säng och flyttade runt grejerna så att de tillslut fick ett gemensamt sovrum och ett gemensamt lekrum.
Välkommen att kliva in i några delar av dessa två rum.


Utanför lekrummet står deras gunghäst Domino och kikar in. 


Minstlillan har en kök/café del i sin del av rummet.


Och ett litet rosa skrivbord.




I storasysters del står ett större skrivbord och ovanför sitter det hyllor hela vägen upp till taket, som jag visst inte fick med på någon bild, men de är gjorda av en hel hop av plankor från en hylla som inte längre används och istället för att slängas nu får nytt liv i detta rum. Perfekt att kunna utnyttja takhöjden då inte golvytan är så stor.


Till många av tjejernas småkrams hittade jag denna hylla på en loppis. Så snyggt och perfekt.



Jag blev inbjuden på fika i minstlillans café, tillsammans med dockan Anna och flera gosedjur.



Nu över till nästa rum.
Där jag förvisso inte alls tagit så många bilder märker jag. Får återkomma med det. Den del som kom med är minstlillans klädgarderob och dockan Annas garderob. Hitta till min stora lycka denna underbart söta på en loppis. Den fick minstlillan senare i julklapp av mig.



Där i ryms många av lilla Annas små kläder och se så urgulliga små galgar som också följde med.



Känner att det fattas stora delar av rummet, som sagt.. Kanske blir det tid till att fota det i morgon då jag är hemma och vabbar med en förkyld dotter och en son med magproblem. Minstlillan får vara hemma hon med. även om hon är frisk, och inte är hon ett dugg ledsen för det inte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar