måndag 14 juli 2014

Äntligen är du här!


Tänk ändå den som hade en allé av björkar fram till ens hus. Det är så vackert!

Idag kan jag med glädje i hela mig förtälja att jag har seeemeeesteeer!!! Det blev ett lite snopet slut på arbetsveckan med feber och oförmåga till att jobba, men nu kan jag glömma det och bara njuta av mina semesterveckor som ligger framför. Det känns i ärlighetens namn så gudomligt skönt!

Vet någon förresten vad det här är för blommor;


De växer och lyser så vackert blått på baksidan av vårt hus och jag har aldrig sett dem förut. Skulle vara intressant att veta vad det är för någon sort. Jag är så förtjust i just färgen blå :-D


5 kommentarer:

  1. Den övre är en typ av "Iris"det finns flera. Alltså en lökväxt. Sprider sej så man undrar ofta när, var, hur man satte dem. Den nedre kan vara en ackleja. Den finns också i flera former och färger. Jag är dock inte hundra eftersom jag ser bladen så dåligt. Har själv haft Iris på olika ställen som blommat lite eftersom. En blomma att njuta av. Tips: på fyndet finns det gott m trädgårdsböcker för en billig penning. Alltid bra att ha till hands om man vill utöka sina kunskaper. Fortsätt att njuta av din semester.

    SvaraRadera
  2. Att den nedre är en akleja är jag bergsäker på, vi har massor av dem i trädgården, allt från vinröda till rosa till blåaktig till ljuslila och mörklila och mörka som en aubergine. De är så vackra!
    /Annelie (fd Dalkarlsåinternat, samma år som din man var teamare)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Annelie! (svarar på båda dina kommentarer här) Klart jag minns dig! Minns dock inte att vi pratade så mycket med varandra, men vi fanns i samma kompiskrets där ett tag.
      Oj vad jag blev glad av dina kommentarer! Och vilka ord sedan där i slutet. Jag somnade med ett leende på läpparna efter att ha läst det.
      Hoppas du har det bra och att min blogg inte stal all din nattliga sömn! Kram / Petra

      Radera
  3. :) Nä, vi pratades inte vid så mycket alls (what a waste), men jag trivdes i ditt sällskap.
    Min rara Olle var vänlig nog att ge mig sovmorgon dagen efter läsningen. Drömmen! :)
    /Annelie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men vilken lycka! Sovmorgon ger en ny kraft :-)
      Man vet ju aldrig, vi kanske stöter på varandra en vacker dag. Det vore minsan trevligt!

      Radera