fredag 16 oktober 2015

Lingon och äppelfröjd


Bär och frukt är så vackra, ja nästan alla i alla fall. Tänk ifall man kunde ha dem som utsmyckning i hemmet överallt. Till viss del tycker jag absolut att man kan ha det. Tyvärr håller inte färska bär och frukter inte så väldigt länge och det känns lite som slöseri att bara låta de stå och ruttna bort. Men man kan ju alltid ställe upp dem som fotoobjekt.   


Kokade idag för första gången lingondricka. Den blev faktiskt riktigt god och föll riktigt i smaken hos mina barn. Jag har som sagt aldrig gjort lingondricka förut och var lite rädd för att den skulle skapa en känsla i munnen som gör att tungan drar i hop sig i ett enda surt skrump. Men tack och lov så hände inte det. I flaskan på bilden är det en helt annan dryck som också är väldigt god, aroniabärssaft som min svåger har kokat.


Fick äpplen av en vän. Har själv inget eget äppelträd så en sådan gåva kan man ju inte bli annat än glad åt. Några ligger som pynt. Andra ska det bakas eller göras chips av.


Ännu ligger de flesta kvar på ett fat i köket. Inte för att de egentligen är så vackra, men de doftar så underbart ljuvligt gott.


Bakade en äppelpaj av några av dem idag. Dock blev den bränd och kanske inte så supergod. Inte äcklig precis, men inte så som jag hade tänkt mig att den skulle bli.


Vet inte riktigt varför, men jag har stressat runt här hemma hela dagen. Vid middagstid slog det mig att jag inte för en gång hade stannat upp och tittat upp på berget. Önskar att jag hade en osynlig bro dit upp och på bara några steg så kunde jag ta mig dit och bara ta det lugnt en stund. Men det är vackert också att få stå här i mitt kök och titta upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar