måndag 5 november 2018

Avskalat vacker


November är som jag tänker mig att november brukar vara. Regnig, kal, brun, solig, hård och avskalad. Denna månadstavla tycker jag så mycket om. Novemberbilden känns så väldigt precis. Har letat länge efter en på loppisar utan resultat. En dag fick jag en almanacka av en instragramvän med alla 12 bilderna och tänk vad jag blev glad. Letar fortfarande efter tavlan, men inte med samma iver.

November är en riktig "stickmånad". Känner inte så stor iver att måsta gå ut utan sitter gärna inne under en ullfilt och stickar. Har nu börjar på en ärm till min islandströja.



Stod och kikade ut genom köksfönstret då jag vispade ihop en pannkakssmet. Novembersolen sken på berget och skapade så varma färger på de kala björkarna och alla gröna granar. Det avskalade, gråa, disiga tycker jag är så vackert med november.



Smygstartar lite med jul med denna underbara emaljerade mugg. Jag är helt nerkärad i denna illustratörs skapelser. Det känns som att det är bilder målade hem i från oss. 


Hästar har vi förstås inte, men en massa katter, hönor, rävar, granar och röda hus med vita knutar. Visst är den nästan för ljuvlig. Passar perfekt för varmchoklad i mörka november och december kvällar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar