onsdag 21 november 2018

Sticka och klä sig


Det är frostigt och kallt. Konstigt nog längtar jag inte alls efter snö. Tycker att vi har det rätt bra som det är just nu. Brukar längta massvis efter snö dessa tider, men av någon anledning så är det inte så i år. Men det får gärna hålla sig på minus, tycker inte riktigt om när graderna far så där upp och ner hela tiden. Lagom kallt ska det vara, inte plus så våra vägar blir så där jobbigt geggiga. Det är så svårt att veta hur man ska klä sig också när graderna inte riktigt kan bestämma sig var det ska ligga på termometern. Att klä barnen blir otroligt svårt. Skulle behöva skicka med dem tre olika sorters munderingar till skolan så de kan ta det som passar bäst efter att dagen går..


Själv tycker jag bäst om att gå klädd i underkläder och tajts i ull, en mysig kofta, min sköna varma kappa, kjol, kängor och tjocksockar. På tal om underställ i ull. Jag köpte mig det för att använda då jag cyklar så mycket nu för tiden. Man blir väldigt svettig av att cykla, särskilt om man stannar till en stund under färden för att handla eller dylikt. Av svett blir man blöt, som sedan kyler och när jag kommer hem brukar jag ha enormt svårt att få värmen tillbaka i kroppen och måste ofta duscha och byta kläder. Med ull närmast huden så har jag inte längre det problemet. Ull blir nämligen inte blött på samma vis och gör då att man inte behöver bli kall. Först när man tar på sig plagget kan det "klias och stickas" men efter att det gått en stund och kroppen har värmt upp plagget slutar det klia. Jag är helt kär i dessa plagg och vill helst inte klä mig i något annat nu efter att jag testat. Nackdelen är att det inte är så billigt att köpa, men det gör ju också att man värnar mer om sitt plagg och tar bättre hand om det.


Inne sitter jag mest och stickar. Ett varv till och ett varv till.. Ja varför inte ett varv till och så vidare. Tänk att jag hittat tillbaka till denna underbara syssla.


Fick härom dagen en helt underbart fin blomsterbukett som jag gärna tittar på. Blommor alltså.


Håller på att sticka dessa fina vantar som heter "Granskott". Enligt beskrivningen skulle man egentligen ha vit basfärg, men den person jag tänker ge dem till så passar de bättre med grå tycker jag och så fick bli. Mönstret blir inte riktigt lika framträdande, men de blir fina ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar