måndag 12 november 2018

Regnigt inneväder


Tycker om att ha flera stickprojekt i gång samtidigt. Då har man något att varva med när man känner sig lite less på det man håller på med. Har börjat att sticka på min sjal. Garnet är så mjukt och skönt och jag längtar efter att få vira den runt min hals. Det är första gången som jag stickar en sjal och jag var så enormt nervös att börja. Vill ju att det ska bli en sjal jag kan känna mig stolt över och använda mycket, inte bara något som jag bara känner mig sådär halvnöjd med. Jag tror nog att den kommer att bli bra.


Det är riktigt ruggigt väder i årets november. Regnigt och luften är fuktig och lixom kryper en in på skinnet. Jag sticker bara näsan korta stunder ut genom dörren, annars kurar jag ihop inne med tända ljus, stickning, en bra bok, dricker kaffe och knaprar på mammas hembakade skorpor. Sådana skorpor brukade min farmor baka, därför tycker jag att det passar så bra att lägga dem i en bruk jag ärvt av henne.


En dag städade jag i hallen. Vi har en så svår hall tycker jag. Den består av först en väldigt, väldigt liten kallfarstu och sedan ett avlångt rum med dörrar på alla väggar, förutom en och där är det ett element. Svårmöblerad, ja.
Flyttade runt på de få möbler som där står och vips tycker jag att den blev mycket trevligare. Städade alla lådor med mössor, vantar, halsdukar och tjocksockar så att det faktiskt går att hitta det man letar efter. Det blir fort väldigt stökigt i sådana lådor när man med en viss frustration letar efter ett visst sorts vantpar som man vill åt och eländigt nog bara hittar den ena av. Men för stunden är det nu städad i familjen Markséns lådor. Vilket känns oerhört tillfredsställande.


Vågar inte riktigt använda min fina näverväska, då den börjat att spricka i nävret. Just nu får den istället agera ytterkruka. Blev rätt snyggt faktiskt. Den röda lilla skålen har jag och Robin alltid använt till att lägga våra nycklar i, nu när vi har två krokar på väggen till det får den mest bara stå och samla på småskrot som tas ut ur jackfickor. Den gröna fina lampan har jag fått från min farmor och farfar.


Byrån tycker jag så fasligt mycket om. Det är den första möbeln som Robin köpte till sig själv och jag älskar den för det. Ovanför byrån hänger två tavlor med Carl Larsson motiv. Den översta är som tagen ur vårat kök och flickan är nästan på pricken lik Emylinda då hon var mindre.


Skulle så gärna vilja riva ut ett litet rum som finns i hallen där det förut varit en toalett och dusch. Få tapetsera om och drömmen skulle ju vara om det gick att lägga in golvvärme. Drömma kan man alltid. Hoppas att det går att ordna någon dag. Om vi nu får ha kvar vårat hus förstås. Tills dess vi vet hur det blir med järnvägen blir det ingenting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar