tisdag 2 juli 2019

Juni


Vackra fina juni, att du är förbi är för mig en sorg. Maj och juni skulle jag önska båda var dubbelt så långa. Men det känns snarare tvärt om, att de är minst hälften av hur långa februari och mars är. Jag vet att det inte är så, men jag känner ändå så.

Här kommer några bilder från junis sista dagar. Som från då jag tog med mig minstlillan till en sjö här i närheten. Hon hade tjatat i flera dagar om att få fara och bada, men eftersom vädret inte varit så där höjdarvarmt hade jag inte riktigt känt själv något drag efter bad. Tänkte nu också att det skulle vara för kallt. Vilket det också var, men inte bekymrade det minstlillan inte. Nejdå hon bara klev i och badade loss för fullt medan jag satt på stranden och småfrös.









Ljuset i juni är ljuvligt och får hemmet att se så vackert ut.



Lååånga frukoststunder inne eller ute, mest ute, består mitt juni av. Är det kallt är det bara att krypa in i en filt och sitta mot det fina vindskyddet min man har byggt. Frukosten på bilden ovan var en extralyxig och smaskig en. Den bestod av kaffe i fin Rörstrandskopp och tunnbröd med lax och romsås tillagad av min äldsta barndomsvän Lorenz. Laxen hade han rökt själv. Så himmelskt gott.
Måste ju få tillägga att dillen har jag odlat fram helt själv. Ska aldrig mer köpa färdigodlad dill, det är ju så mycket roligare att odla själv och inte alls svårt dessutom.







Ett nystädat sovrum i juniljuset.


Har nu samlat på mig tillräckligt många gamla lakan så jag även har att sätta i vardagsrummet. Den vita gardinkappan köpte jag på en loppis i våras för en tjuga (eller rättare sagt två kappor för det priset, den andra hänger i andra fönstret här inne) och den passar helt perfekt till de vita lakanen. 




Nere på golvet vid min sida av sängen ligger denna färgglada matta. Jag blir glad av att sätta mina fötter på den varje morgon. Den har min svärmor vävt till mig.




Skogen och sommaren illustrerade i två fina loppisfyndade tavlor som hänger på väggen mot tjejernas gemensamma lekrum.


Runt min garderob står stommen till vår "nya" dubbelsäng och väntar på bättre tider. Vi måste bara bestämma oss för hur den ska få sin lilla förvandling. Slipas och målas ja, men till vilken färg och hur täckande färgen ska vara är fråga. Det bästa med gedigna trämöbler är ju att vill man så kan man alltid slipa eller luta av och måla eller lacka om på nytt.


En liten junipromenad på åkern med min son. En sann lycka.





Ja sucka alltså, nu är juni över. Men nu ligger vackra juli och augusti framför med allt som de har att erbjuda. Och det är ju en stor glädje i det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar