fredag 10 juli 2020

Semestern börjar


Mycket jobb finns ännu ute att sätta händerna i, men nu kunde jag inte längre blunda för den enorma misär som sakta, men säkert, tagit sitt stadiga grepp om vårt hem. Att det bara är möjligt att få det så stökigt i ett hus. Joru, hos familjen Marksén i Skogshägna har det visat sig möjligt. Nu har jag dock lyckats att lirka upp det stadiga greppet och få det lite mer hyfsat städat på sina fläckar. Nå, vi får väl se vem som går segrande ur striden.



Älskar vackert porslin. Jag har nu rensat ut en hel hop och låtit lite "nytt" flytta in.


Lite porslinsfat hänger på väggen under.



Den där prunus tekoppen, så glad jag är över den.


En liten grodsamling har fått flytta till vardagsrumsbordet där de kan sitta och stirra dumt på de "datorgloande" ungarna i huset.


Grönt alltså, det är en prima färg det.



Robin bakade en super smaskig äppelpaj och jag njöt av den samtidigt som jag invigde en av de senast inköpta temuggarna.




Köket har fått sig en delvis städning kan man väl säga. Fönsterputsningen, liksom vårskurningen av bron, har liksom halkat efter på grund av all denna odling. Nu har jag lyckats tvätta rent två av husets alla femton fönster. Har dessvärre drabbats av en sådan ihållande ryggvärk i den nedre delen av ryggen. Väldigt passande, eller kanske inte. Skyller allt på att kroppen nu uppfattat att jag faktiskt fått semester och liksom tillåtit sig själv att kajka ihop.
Så, än så länge får jag leva med dessa tretton smutsiga fönster och glädje mig åt de två rena.


Älskade brickband.


Sommarfönster med skira gardiner och röda pelargoner.


Denna kruka hittade jag på en loppis för en tjuga. Joru, åter igen loppislycka.



Efter idogt letande fann jag tillslut denna älskade Bornholm pelargon. Jag lyckades ju inte övervintra ett enda av mina egna och jag har letat i sinne efter att få kunna köpa nya utan något vidare lycka. Kan du tänka dig, på en loppis i en gammal handelsbod där stod den. Grabbade tag i den fortast möjligt så att den inte skulle få för sig att försvinna. 


En av alla mina väggvaser hängde jag i köksfönstret med egenodlade luktärtor och stjärnflocka från min egen rabatt i. Så fint.



Mest av allt trivs jag ändå ute i trädgården. Sicken fröjd med en säng mitt ute i allt. Myggnätet kommer i år väl till pass då det är ett år fullt av den varan.



Sommarens bokläsarstunder i dagbädden är räddad. Har inhandlat mig en hel hög att girigt slänga mig över och grotta in mig i.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar