tisdag 22 september 2020

Inne

 


Somliga dagar är regniga dar, andra på något helt annat vis. Visst är det så det ska vara. Höst, älskade höst! Jag kan inte få nog av dig. Hög på färgsprakande natur, iklädd vandrarkängor och omvirad i ull, så trivs jag till fullo.


Inomhus i vårt numera liite mer städade hus trivs jag också mycket bättre än sommartid då jag bara vill vara ute, ute och ute. Nu vill jag vara ute och inne ungefär lika mycket.
 
Alla mina pelargoner har fått flytta in, många av dem blommar fint fortfarande så de får stå i lite olika fönster till att det är dags för dem att få sin vintervila i källaren. Tycker att denna blekröda färg som pelargonen på bilden ovan är så fin. Hoppas att den överlever till nästa år. 


Inredde ena delen av köket lite i att likna en gårdsbutik. Är så väldigt glad i gamla förpackningar av olika slag. Nu börjar jag ha lite planer på att flytta om lite. Tänker börja använda de gamla små kryddburkarna till det de en gång skulle användas till. Många av de stora plåtburkarna står, pinsamt nog, helt tomma i stringhyllan där i bakgrunden. Ja, jag erkänner, det är så det är. Men här ska det bli andra bullar så att säga. 


Jag älskar att inreda huset efter årstid. Dock har det senaste året inte blivit mycket av att byta gardiner, bonader och andra dekorationer som jag egentligen älskar att göra. Den mesta av min lediga tid har istället gått till att vila, läsa böcker, pyssla med odlingar, sticka och försvinna långt inne i mina egna tankar. Men inne har i alla fall sommarbonaden bytts ut mot den höstliga. 


Och buketter, små som maffiga plockar jag in så ofta jag kommer på. 





Några små sticklingar från olika palettblad har äntligen fått komma ner i jord. 


Så vackert det smyckar vårt vardagsrum detta sommar loppade skåp. Det är tjusningen OCH det jobbiga med att inreda med andrahands köpta ting, att man liksom inte vet i förväg när, var och hur man kommer över möblerna som man på riktigt VILL ha. SÅ frustrerande att leta, leta och leta, men sicken lycka då DET plötsligt står där framför mig.  


Den passar så fint till min fåtölj som jag ett annat år fick hos en av mina favortitloppisbodar.  


Ovanför skåpet hänger en gammal tallrikshylla som jag egentligen hade planerat att ha i köket, men då den passade färgmässigt mer här i vardagsrummet fick den sitta här istället.  


Fann, tidigt i sommar, denna mässingljusstake för en mindre slant. Sicken lycka. Dock finns det inte ett ljus som passar i den. Helt galet. Vad var det man hade för slags ljus i den egentligen som är denna bredd? Själv har jag flera olika storlekar på ljus hemma i min ljuslåda, men de är antingen för smala, eller för tjocka. 


På andra sidan vardagsrummet har det börjat att likna en djungel då flera av odlingarna inte hunnit växa och mogna klar. Chiliplantor och gurkrankor har små smått börjat att ta över vår tillvaro. 



Har plockat in lite vackra höstlöv och satt i en gammal kaffekanna. Jag och minstlillan går dagligen och plockar buntvis av vackra höstlöv som kommer vid vår väg. Det går liksom inte att låta bli. Kanske de ruttnar ihop och smular mer en hel massa, men tills dess får de står kvar och lysa upp med alla sina vackra färger. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar