måndag 19 november 2012

Egna snöflingor

Jag tycker om enkla pyssel och detta är ett mycket enkelt pyssel som "mammaEwa" tipsat om.

Gör fina snöflingor att hänga till i exempel i fönstret. Gå in till en second hand butik och köp dig några små vita virkade dukar. Om du vill vara mer avancerad kan du ju virka dem själv, men det tycker jag är lite överkurs.
Jag har använt mig av decopage lack, men det borde gå lika bra med trälim utblandat med lite vatten, sockerlag eller tapetklister. Ha förresten hittat ett väldigt bra recept på hur man kan tillverka eget helt giftfritt tapetklister, perfekt att använda om man vill pyssla med sina barn. Det funkar absolut lika bra som vanligt tapetklister och man slipper vara rädd att det hamnar i barnets mun. Är det någon som önskar det kan jag lägga upp receptet?


Lägg dem på vita papper och börja måla dem med lim, lack eller klister. När dukarna torkar finns det en stor risk att lite av pappret de ligger på fastnar på dukarna, därav det vita underlaget. Om det skulle fastna lite vita små papper på syns det inte. Förvisso, tycker du att det skulle vara lite småcharmigt med lite tidningspapper här och där på snöflingan behöver du ju inte ha vitt underlag.
Sedan är det bara att vänta tills de har torkat. Vänd på dem och måla andra sidan. Vänta igen på att de ska torka och häng upp dem.



Fina va?!

Nej nu kan jag inte hålla mig längre. Skulle egentligen vänta tills nästa vecka, men nu åker julstrumporna på och adventspyntningen är i full gång i vårt hus i Skogshägna.


7 kommentarer:

  1. JO, det blev jätte bra och fint oxå .....

    SvaraRadera
  2. Å jag blir så sugen på att pyssla när jag ser och läser vad du gör för nå roligt. Synd bara jag inte riktigt har tiden eller orken just nu :( men då kan jag ju istället gotta mig i de du gör ;)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Fortsatt tips från mammaewa:man kan med fördel lägga de virkade "snöflingorna" på lite bakplåtspapper eller plastfolie så fastnar det inte så mycket på underlaget.Vill man ha guld eller silver finns det fina sprayer, fast ofta luktar de starkt.

    SvaraRadera
  4. Kristin Skoog Johansson; Det där måste jag pröva! Lägg gärna ut receptet på tapetklistret!

    Lovisa Olsson; Har själv såna "flingor", de håller många säsonger!

    SvaraRadera