onsdag 21 november 2012

Pyssla med tändsticksaskar

Denna dag skulle jag egentligen spendera med att pyssla med brudarna i Bygdeå. MEN genom att jag kände mig lite extra stressad och ville få komma i väg i tid kände min son av denna stress vilket ledde till ett enda stort kaos av gråt och skrik. Vilket slutade i att jag fick ringa och säga till förskolan att sonen inte kunde komma för han gick helt enkelt inte att ha och göra med och höra av mig till brudarna att de fick pyssla utan mig.
Var till en början så besviken, men kunde inte jag komma till pysslet fick pysslet komma till oss.

Vid denna mörka årstid kan jag tänka mig att det tänds många ljus, vilket också medför att en och annan tändsticksask ligger framme. Jag brukar hela tiden gömma bort dem i en fin burk för att de är så fula, eller framför allt i och för sig för att inte barnen ska få tag i dem. Varför inte istället piffa till dem lite och låta dem ligga framme, på en plats förstås som inte barnen kan komma åt.

Detta behöver inte alls vara ett krångligt och pyssel. Det enda du behöver är tändsticksaskar, lim, sax, snygga papper (eller som i mitt fall en tapetbok som jag fått av min fina svägerska (!)) och lite fina band. Äger du inga band ta det du har hemma pärlor, glitter, tyg, garn, barnens teckningar...


Sonen fick hjälpa mig med att limma.

Resultatet;


 Jättekul och jätte lätt!

 Det blev dock ett lite för krångligt pyssel för sonen så han fick klistra hjärtan på ett papper istället;
 Avslutar detta inlägg med att visa den fina julblomma vi idag fick av grannen;
Se så fint en gammal plåtburk kan bli som blomkruka!

4 kommentarer:

  1. Vad fint Elias klistrar hjärtan.
    Längtar efter er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst gjorde han :D
      Längtar efter dig med!

      Radera
  2. HEJ! Lät jobbigt den där första delen av dan. Skönt att höra att det blev bra tillsist.
    Det är veeerkligen sant att barn extra tydligt känner av vuxnas stress.

    Åh om du bara visste hur sugen jag blir på att komma och pyssla med er. Bjud gärna hem oss nån måndag eller fredag då jag och Ester annars inte har så mycke planer.

    Tycker om att titta på din blogg... men skulle helst vilja vara där live ;-)

    Sen vill jag också hälsa att jag gillar dig väldigt mycke och är väldigt tacksam att jag fått bli en Marksénare och få en sån stor härlig familj.

    Vilket härligt pyssel, tändsticksaskar. Du anar inte hur många vi har (kvar sen vårt bröllop - fattar inte varför vi köpte sååå många askar). Dags för dekoration.

    Ett litet tips från mitt håll är att sätta söta snören på askarna för att kunna hänga upp dom i en söt kvist i ex en vas, eller varför inte i en gran. Annars är du ju redan fina som de är.
    Kul också att tapetboken kom till användning så pass snabbt
    KRAAAAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj vilken lång och kulig kommentar :D Sådana godtas gärna!
      Kraam på dig me!

      Radera