tisdag 8 april 2014

Hej vävstuga!


 "Hä ska synes hä ger hemvävd" 

Ett citat av Gunhild Å som sitter uppe på anslagstavlan i detta härliga hus som till varje vrå är fylld av vävanda. Fyra vävstolar står placerade i ett rum, i ett annat lika många och i ett tredje står det två. Det finns inte så mycket plats till något annat. Vilket för den delen inte alls behövs. För vad ska man annars göra i en vävstuga?
När jag och lillasyster var tillsammans med min svärmor och besökte detta hus var det tomt på tanter, alldeles tyst och alldeles ödsligt. Inte ett dunkande ljud och ett enda skvaller kunde höras. Vilket jag kan tänka mig att denna vävstuga annars är fylls till bredden av de tillfällen det sitter några i den.

Till min lycka hade jag med mig min kamera och kunde fota dessa ljuvliga tapeter och härliga 50-tals detaljer. Tapeten med blå blommor på hade jag såå gärna haft i ett rum här hemma. Den gula kanske i en tavla någon stans.

Jag blir då helt lycklig av att komma in ett sådant hus där tiden ser ut att ha stått stilla ett par år. Hoppas jag kunnat förmedla vidare lite lycka åt er!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar