onsdag 2 april 2014

Måla och dekorera ägg


 Sitter just nu, medan jag skriver och slickar i mig kladdkakesmet. Som du kanske räknade ut då du såg bilderna så är det så att vi (jag och barnen) har målat ägg idag. Vilket ledde till att det blev en hel del äggsmet kvar i en skål som man inte bara kan slänga bort sådär. Lite mer än häften gick till pannkaksmiddagen, men alla gick inte åt så jag blev helt enkelt tvungen att baka mig en liten kladdkaka. Tokigt, hehe.

Det är roligt att måla och dekorera påskägg. Det finns lixom inget stopp på vad man kan göra. Måla dem i olika färger, randigt, rutigt, prickigt, fläckigt, enfärgat osv. Limma fast lite ett och annat på dem t.ex. knappar, glitter, pärlor, garn, snäckor, spets osv. Eller använd dig av decoupage och lacka fast en bit av en servett. Eller sätt dig helt enkelt med en vanlig tuschpenna och måla olika ansiktsuttryck på dem. Som sagt, det finns en hel uppsjö av förslag.

Går något ägg sönder, släng för allt i världen inte bort det! Stoppa in någon liten gullig kyckling i det eller använd det som vas till någon liten vårblomma. Jag hällde salt i en liten kaffekopp och ställde ägget med vatten i mitt i koppen. Såg en annan kul grej någon hade gjort. De hade ritat ansikten på ena sidan och sått gräsfrön i ägget. Såg helfestligt ut

Mina barn älskar att få vara med och pyssla. Själv tycker jag också att det är riktigt kul, i alla fall då andan faller på. Oftast går det riktigt bra, men man får verkligen sänka sina krav och ta en sak i taget. Idag målade barnen flitigt på sina ägg tills lillasyster kom på att hon skulle ha papperstallriken, där all hennes målarfärg var, till hatt och satte den resolut på huvudet. Självklart med färgen neråt... Med det tog denna pysselstund slut för denna gång och det blev duschen istället.

Tack för mig för denna gång, nu ska jag sätta mig och äta en stor bit av min nygräddade kladdkaka, MUMS!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar