onsdag 25 september 2013

Hänt idag i köket


Lillgumman har fått för sig att stoppa lite ett och annat i små burkar, eller vad helst hon hittar som det går att stoppa saker i. Man blir så fnissig då man i ett hörn eller bakom draperiet i köket hittar flera små och stora burkar prydligt uppställda med lite olika saker istoppade i sig.


Jag har nu tagit in de sista tomaterna för detta år. Några av dem har inte riktigt hunnit mogna och jag hoppas på att de får göra det inne istället. Har läst någon stans att vill man att något ska mogna fortare så ska man lägga dem tillsammans med äpplen. Detta har jag nu försökt med så vi får väl se hur det går.


Hade egentligen tänk bygga igen denna mellandel mellan kyl/frys och överskåp, men min svärfar kom istället på denna briljanta idé att fylla den med burkar att förvara låt och säga till exempel hårdbröd i. Nu är äntligen denna hylla fylld med fina burkar. Den röda krusidulliga är den sista att taga plats i denna skara. Den har jag ärvt av min farmor och den blå bredvid har Robin ärvt av sin farmor.


Idén att dekorera kyl och frys har jag stulit av min goda vän Linda Forsell. Det är många som kommer till vårt hem som länge står och tittar på just denna utsmyckning. Det är typ som klistermärken som egentligen är gjorda för att vara väggdekorering, men jag tycker att de passar minst lika bra på detta ändamål. På sidan om kyl/frys har vi målat en magnetfärg för att kunna sätta upp diverse olika lappar, täckningar och kort i samlad trupp istället för att sätta dem över hela kylen.


Har idag skalat äpplen i sinne och gjort lite äppelmos. Några äpplen är skivade och hänger på rad för att torka till äppelchips, det är ju så otroligt gott. Dessa har jag valt att inte skala. Det var nämligen någon som sa att det finns mycket näring i skalet som är bra att ha kvar och ätas upp. Sant eller inte, det var då mycket lättare att slippa skala.


2 kommentarer:

  1. Burken ärvde du av din farmor. Så och uttrycket "ä-mos". Ett arv icke att förakta. :-)
    E f

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men just ja det är ju hon som brukar skriva just Ä-mos, kul! :-D

      Radera