måndag 9 december 2013

Bland tårta, familj och bäbismagar








Har spenderat stora delar av denna helg bland svågrar, svärföräldrar, små kusiner och magar. Jag är så lyckligt lottad som fått gifta mig in i denna underbara familj. Det kan bli lite stojigt då alla är på samma yta och alla måste på något sätt kämpa sig fram för att få sin röst hört bland barnstoj och vuxen prat. Men jag tycker ändå om det. Det är ju just så det är att tillhöra en familj.

I helgen var det barnens kusin William som fyllt 2 år och bjöd på kalas. Tacos och tårta stor på menyn. Han var en riktig hejare på att riva upp paket och hjälpa till med tårtgarneringen.

Satt mitt i virrvarret och kikade lite i smyg på min svägerska som ska få smått i januari. Det är häftigt vad en graviditet gör med en kvinnas kropp. Helenas mage såg precis ut som en perfekt rund badboll, så vacker. Hela hon blev som så extra vacker i och med sin graviditet.
Jag minns att jag inte kände mig särskilt vacker någon av gångerna då jag var gravid. Snarare tvärt om, jag kände sig stor som en flodhäst som lixom vaggade sig fram genom terrängen. Om jag var vacker eller ej kan inte jag svara på, men jag minns att jag verkligen älskade mitt hår under och ett tag efter graviditeten. Håret var tjockt (som det annars verkligen inte är) och glänste fint.
Det är något speciellt med en gravid kvinna. Inte bara det att hon bär livet inom sig, utan det är något annat också, något som inte lixom går att sätta fingret på. Vackert är då ordet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar