onsdag 18 december 2013

Egengjord blomgrupp och julkort




Jag har gjort en egen budget blomgrupp som jag tänker ge bort till någon i min närhet. Tycker den blev riktigt fin.
Gruppen består av en kruka som jag har hittat på en loppis, en stickling från en blomma, mossa som jag har plockat själv, tomten är tragiskt nog från biltema och blomman från blomsteraffären här i byn så klart. Äpplet, Ingrid Marie, är ett helt fantastiskt äpple. Så gott och i det här fallet så vackert. Hade tänkt pensla lite äggvita på den och strö över socker (det är superfint som dekoration till julbordet), men jag och min man bestämde oss för att äpplet helt enkelt är så vacker i sig själv att det inte behövdes. Vi böjde en ståltråd på mitten och stack ner den igenom äpplet så att äpplet fick två ben så att säga och tryckte ner stålbenen i krukan.

Ett annat pyssel som hägrat i detta hus är julkortspyssel. Förra helgen skickade vi till våra släktingar och vänner som bor långt bort och i veckan håller vi på att åka runt till dem som bor i närheten. Jag tycker att det är så fantastiskt kul med julkort. Att göra och ge, men också att få :-D




2 kommentarer:

  1. Ja, Ingrid Marie är, i min smak, det bästa av alla äpplen. Fick ikväll två och ett halvt kilo av Camilla!! :D Det är vackert och smakar dessutom bara godare ju äldre det blir. Har med åren blivit min absoluta favorit.
    Du är så duktig och pysslig! Njuter av dina vackra bilder. Själv har jag tyvärr tappat stinget ganska ordentligt vad gäller julkortstillverkning tråkigt nog. Kan tänkas att suget återkommer någon gång..
    TIll dess får jag titta på ditt och må gott.
    E f

    SvaraRadera
  2. Tack för det fina kortet! Blir så glad när jag tittar på det, och bilden på er!

    SvaraRadera