torsdag 2 april 2015

GLAD PÅSK!


 GLAD PÅSK alli männskir!
Ett år går bra fort. Bilderna ovan är mina småttingar från i fjol och i år. Sötnosar! Lillan som påskflicka och storebror som påskhare på första bilden och påskmus på den andra.


Jag blev så fånigt glad och nostalgisk då jag fann dessa små platsägg. Minns inte riktigt om det var så att vi hade sådana då jag var liten eller om de fanns hos farmor och farfar kanske.. Ah jag vet inte riktigt, just dessa kommer i alla fall i från Robins farmor.
Fjädrar har jag helt slutat köpa då jag fick höra av min svärmor att de faktiskt är riktiga fjädrar som plockas från levande hönor (!). Jag är lite väl korkad och har på något sätt fått för mig att de är konstgjorda, eller bara inbillat mig det kanske.. Usch, det måste ju göra så ont att få sina fjädrar plockade.


Köpte mig en liten påskbukett. Det kan man väl få göra? :-D


Äggvasar tycker är så söta. Ifjol målade jag dem, men i år valde jag att låta den vara helt vit.
Häll lite sand, salt eller risgryn i en skål eller dylikt. Ställ ned ägget i den, fyll på med lite vatten och stoppa i någon liten blomma. Särskilt bra om man plockat in några vårblommor som oftast har så små stjälkar som ingen vas passar till då är en äggvas en extra perfekt vas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar